Hirdetés
Európa

Tovább folytatódott a felkészülés a Nyugat-Európában szereplő légiósaink számára:

:

Hirdetés

A múlt héten továbbfolytatódott az európai előszezon, mely során ismét több magyar játékos teljesítményét is nyomon követhettük. A légiósként elhelyezkedő játékosaink debütálásáról már röviden beszámoltunk, most pedig lássuk hogy folytatódott számukra a felkészülés:

MÉRÉSZ BEATRIX – BASKET TEAM CREMA (OLASZORSZÁG)

Az E.ON ELTE BEAC csapatából eligazoló Mérész Beatrix idén az olasz élvonalban, az újonc Basket Team Crema együttesénél folytatja pályafutását. A Parking Graf Crema szeptember 17-én, illetve 18-án lépett utoljára pályára egy hagyományos emléktornán (Memorial Nina Pasquini e il Memorial “Giuseppe Spinelli). A torna elődöntőjében Mérész Beatrix-ék a Sanga Milano gárdája ellen küzdöttek meg, akiket 68-47-re győztek le. Ezen a találkozón Mérész 19 ponttal volt csapata legeredményesebbje. Ezután, vasárnap este rendezték a Memorial Nina Pasquini torna döntőjét, melyen a Parking Graf Crema együttese 73-70-re maradt alul a Moncalieri gárdájával szemben, ezzel pedig a második helyen zártak. A szombati elődöntőben remeklő Mérész Beatrix ezúttal 4 ponttal zárt.

Fotó: Spirou-Ladies-Charleroi

Gorjanácz Ágnes – VELVOFIN INTERLOCKS AS VICENZA (OLASZORSZÁG)

A tavaly Belgiumba igazoló Gojanácz Ágnes, idén az olasz másodosztály északi csoportjában (Serie A2 Femminile Girone Nord) szereplő A.S. Vicenza játékosaként folytatja pályafutását. Az A.S. Vicenza az elmúlt évadban a 13. helyen zárt csoportjában 4 győzelemmel és 22 vereséggel.

A múlt héten két felkészülési mérkőzést is vívott az olasz másodosztályban szereplő VelcoFin InterLocks AS Vicenza, mely csapat színeiben Gorjanácz Ágnes is bemutatkozott. A Vicenza előbb a Rovigo gárdáját fogadta, akiket 61-60-ra győztek le. A találkozó végén Gorjanácz 4 dobott ponttal zárt. Ezt követően a Vicenza együttese Udine városába látogatott, ahol 72-68-ra múlta felül a Delser Wo.Apu LBS Udine csapatát. Gorjanácz ezen a találkozón 20 ponttal zárt.

KRIVACEVIC TIJANA / RAKSÁNYI KRISZTINA – CDB CLARINOS TENERIFE (SPANYOLORSZÁG)

Santiago de Compostelában szerepelt felkészülési tornán a CDB Clarinos Tenerife együttese – ezúttal mind Raksányi Krisztina, mind pedig Krivacevic Tijana szereplését nyomon követhettük.

A Tenerife együttese csütörtök este a Spar Gran Canaria gárdájával mérkőzött meg, akik ellen 71-67-re maradtak alul. Krivacevic Tijana először lépett idén pályára a csapat színeiben – 18 perc alatt 17 pontot és 7 lepattanót jegyzett. Raksányi Krisztina közel 30 percet töltött a pályán és végül 3 ponttal zárt. Ezt követően, a torna pénteki játéknapján a CDB Clarinos Tenerife együttese a Ensino Lugo gárdájával mérkőzött meg, akik ellen 69-65-ös vereséget szenvedtek. Krivacevic Tijana 20 perc alatt 11 ponttal és 8 lepattanóval zárt, Raksányi Krisztina pedig 25 perc alatt 5 pontot és 1 lepattanót, illetve 1 gólpasszt jegyzett.

A légiósaink közül Varga Sára nem lépett pályára a Bruschi San Giovanni Valdarno múlt heti mérkőzésén. Lelik Réka pedig múlt héten hétfőn a francia Aulnoye Aymeries otthonában szerepelt a Castors Braine csapatával, akik ellen 69-61-re nyertek. Erről a találkozóról a statisztikai lapot nem tették közzé a csapatok.

Hirdetés