Hirdetés
Archivum

Tovább menetel a Baylor:

:

Hirdetés

Ismét fordulatos összecsapásokon vannak túl az egyetemi élcsapatok. A közvélemény New Yorkra a Madison Square Garden-ben zajló két mérkõzéses Maggie Dixon Classic tornára figyelt, ahol a Baylor begyûjtötte a szezonban 10. gyõzelmét.

A Baylor sztárjaira ezúttal a St. John’s Red Storm együttese várt. A jóval alacsonyabban rangsorolt gárda 36-30-ra vezetett a második negyed elején, majd ezt követõen egy 18-3-as futással a Baylor megfordította a mérkõzést és végül 73-59-re nyert. A gyõztes csapat legjobbja a dupla-duplát (17 pont, 13 lepattanó) elérõ Brittney Griner volt.
 

A Maggie Dixon Classic legemelkedettebb pillanatát a második mérkõzés hozta el, amikor a Tennessee csapott össze a DePaul gárdájával. A közönség perceken át felállva tapsolta a Tennessee legendás edzõnõjét Pat Summitt-ot, akit a nyáron korai stádiumban lévõ Alzheimer kórral diagnosztizáltak. „Õ ezt jelenti a nõi kosárlabdának, mint John Wooden a férfi kosárlabdának. Nem hiszem, hogy bárki meg tudja közelíteni.” – méltatta Summit tevékenységét Kim Mulkey, a Baylor edzõnõje.

A Tennessee egyébként magabiztos játékkal hozta a találkozót. Már a szünetben 12 ponttal vezettek a DePaul ellen. Az alacsonyabban rangsorolt együttesnek a második félidõ elején volt egy nagy futása, amikor 41-37-re zárkóztak fel. A Tennessee ezt követõen azonban ismét rákapcsolt és végül Shekinna Stricklen, illetve Alicia Manning 12-12 pontjának köszönhetõen 84-61-re nyertek.

Hétfõn tartották az AP rendszeres szavazását, melyen az elsõ helyen továbbra is a Baylor áll, míg a második a Connecticut. Geno Auriemma gárdája az elmúlt héten két mérkõzést is játszott és mind a kettõt gyõzelemmel zárta. Ezek közül érdekesebbnek a címvédõ Texas A&M elleni összecsapás ígérkezett. A Connecticut az elsõ nyolc tétmérkõzését idén átlagban 43 ponttal nyerte és ezúttal sem hagyott sok esélyt ellenfelének. Az UConn végül 81-51-es gyõzelmet aratott Tiffany Hayes és Kaleena Mosqueda-Lewis 14-14 pontjának köszönhetõen.

A lényeg azonban a hétvégén következik, december 18-án vasárnap kerül sor a szezon eddigi legjobban várt mérkõzésére, amikor az elsõ két helyen rangsorolt gárda a Baylor és a Connecticut méri össze erejét.

A játéknapok teljes eredménylistája elérhetõ ITT

A konferenciák állása elérhetõ ITT
 

Hirdetés