Hirdetés
Archivum

Tovább menetel a Fenerbahce:

:

Hirdetés

A Sopron elleni szerdai EuroLiga mérkõzés után szombaton már lejátszotta aktuális bajnokiját a Fenerbahce. Rátgéber László együttese az İstanbul Üniversitesi gárdáját fogadta és gyõzte le 87-71 arányban.

Nem várt nehéz mérkõzés szombaton a Fenerbahce gárdájára, miután a bajnokságban 1 gyõzelme mellé 2 vereséget begyûjtõ İstanbul Üniversitesi együttesével mérték össze erejüket Taurasiék. A találkozón az elsõ negyed után 18-15-re vezetett Rátgéber László alakulata. A második negyed elején is még tudott tapadni az alacsonyabban jegyzett hölgykoszorú, de a nagyszünet elõtti utolsó 2 percben fokozatosan ellépett a Fener. A csapatok végül 42-33-as állás mellett vonultak pihenõre.

A második félidõben már nem volt kérdéses a gyõztes kiléte. A harmadik negyed végére 10 pont felett állandósult a differencia. A 65-55-rõl induló negyedik szakaszban Tunçluer és Matovics pontjai után 13 ponttal is elhúzott a Fenerbahce, a vége pedig 87-71 lett.
 

A gyõztes csapatból Diana Taurasi bizonyult a legeredményesebbnek 21 pontjával, de Matovics, Nevlin, Yilmaz és Tunçluer is kétszámjegyû ponttal járult hozzá csapata sikeréhez. Vajda Anna 13 percet töltött a pályán és ez idõ alatt 6 pont és 2 lepattanó került a neve mellé. A Fenerbahce ismét remek dobóformát mutatott. A duplákat 59%-al, a triplákat 47%-al szórták.
 

Eredmény

FENERBAHÇE – İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 87 – 71
 

A forduló rangadóját, a Galatasaray – Besiktas összecsapást vasárnap este rendezik. A találkozóról beszámolunk itt a wbasket.hu oldalon.

Hirdetés