Hirdetés
Archivum

Tovább menetel a Salamanca:

:

Hirdetés

A fantasztikus napot kifogó Erika de Souza vezetésével 69-64-es gyõzelmet aratott a Salamanca Orenburgban. Ezzel a címvédõ továbbra is veretlenül menetel az Euroligában.

Közép-európai idõ szerint délután 14 órától rendezték Orenburgban az Euroliga 5. fordulójának csúcsrangadóját, melyen a harmadik számú orosz együttes ellenfele a címvédõ Salamanca volt. A spanyol csapat több mint 20 órás zötykölõdés után érkezett meg Orenburgba, ahol a komoly idõeltolódással és a mínuszokkal is meg kellett birkózniuk.

Úgy nézett ki, hogy a körülmények megfogták a Salamancát, mivel 3 perc alatt 9-2-re lépett meg az Orenburg a mérkõzés elején. A spanyol gárda azonban gyorsan rendezte a sorait és 11-11-nél már egyenlített is. Sokáig nem tudtak mit kezdeni egymással a csapatok. Az elsõ negyed végén 19-19, a szünetben 30-30 állt az eredményjelzõn.

A félidõben mindkét szakvezetõnek lehetett hiányérzete. A hazaiaknál az egyaránt 10-10 pontig jutó Veramejenka és Brunson felelt a pontokért, de például Danilochkina nem is talált a gyûrûbe és Katie Douglas neve mellé is mindössze 4 egység került. A másik oldalon Erika de Souza vitte a prímet 12 pontjával és mellette még Feaster jutott nyolc egységig. Lucas Mondenlo elsõsorban Bonner találatait hiányolhatta az elsõ félidõben.

A harmadik negyed elején egy összeszedettebb Salamanca lépett pályára és Erika, illetve Bonner pontjaival másfél perc alatt 36-31-re léptek el. A címvédõ ezen kis elõnye végig kitartott a harmadik etapban. A magára találó Douglas és az utánozhatatlan Brunson vezetésével 1 pontra is felzárkóztak ugyan a hazaiak, de fordítani nem tudtak. 30 perc után 49-45-ös spanyol vezetésrõl árulkodott az eredményjelzõ.

Az igazi fordulatokat a negyedik negyed hozta. Nem telt el három perc és Isa Sanchez triplája után 58-47-re lógtak meg a vendégek. A csapatjátékban semmit sem mutató, egyéni megoldásokra építõ Orenburg bénultan mozgott ezekben a percekben és már eldõlni látszott az összecsapás. 64-53 után azonban Douglas bevágott egy triplát, majd két büntetõt is értékesített, így 64-58-ra jöttek fel a hazaiak. 2 perc sem volt hátra, amikor Brunson magához ragadta a játékszert, ahogy a kisemberek szoktak betört és bravúros duplát szerzett, így 64-60-nál újra nyílttá vált a csata.

Teljesen megzavarodott ekkor a Salamanca. Bonner duplájával még 66-60-ra meglógtak a vendégek, de ezt követõen Zhedik és Brunson is eredményes volt, így 35 másodperccel a lefújás elõtt 66-64-re olvadt Lucas Mondenlo csapatának az elõnye. A spanyol szakember ekkor idõt kért, de a bedobás után csapdáztak az oroszok és labdát is szereztek. A hazaiak az elõl helyezkedõ Brunsot indították volna, de a jól visszazáró salamancai játékosok elhalászták az amerikai center elõl a labdát.

Innentõl kezdve már szabálytalankodni kényszerült az Orenburg, mely után Antoja állhatott a büntetõ vonalra. A veterán irányító az elsõ büntetõt értékesítette, de a másodikat kihagyta, a lepattanót azonban Erika visszatette. Ezzel 69-64-re módosult az állás és elszálltak az Orenburg gyõzelmi esélyei. Az utolsó 20 másodpercben már nem esett több pont, így megõrizte veretlenségét a Salamanca.
 

A címvédõ legeredményesebbje a dupla-duplát (24 pont, 10 lepattanó) elérõ Erika De Souza volt, de Bonner is magára talált a második félidõre. Az amerikai klasszis neve mellé végül 17 pont és 8 lepattanó került. A hazaiaknál a 25 pontos Brunson és 16 pontos Veramejenka érdemel kiemelést. Az Orenburg sztárjai közül ketten is betliztek, Katie Douglas (13 pont) csak a második félidõben tett hozzá a csapata teljesítményéhez, Danilochkina pedig akkor sem. Vajda Anna nem lépett pályára a találkozón.

Eredmény
Nagyezsda Orenburg – Perfumerias Avenida Salamanca 64-69 (19-19, 11-11, 15-19, 19-20)

Statisztika

Hirdetés