Hirdetés
Európa

Tovább menetelnek az Európa Kupában Raksányi Krisztináek:

:

Fotó: CDB Clarinos Tenerife / Facebook

Hirdetés

Október 27-én szerdán újabb Európa Kupa mérkőzés következik Raksányi Krisztina csapata számára. A harmadik forduló alkalmával a CDB Clarinos Tenerife ezúttal hazai pályán fogadja a BCF Elfic Fribourg együttesét.

Október 27., szerda
19:30 CDB Clarinos Tenerife – BCF Elfic Fribourg
San Cristobal de La Laguna, Santiago Martin Arena

Ahogy arról beszámoltunk, a Tenerife előzőleg az Európa Kupában a Banco Sardegna Sassari otthonában ünnepelhetett sikert, amikor is Raksányi Krisztina közel 35 perc alatt 10 ponttal, 8 gólpasszal és 5 lepattanóval vette ki a részét a győzelemből. A találkozó Kaela Davis nagy meccse volt, aki 31 ponttal és 10 lepattanóval dupla-duplát ért el. A forduló legjobb ötösébe is beválasztották.

Raksányiék következő ellenfele a svájci BCF Elfic Fribourg, akik utoljára a Bourges csapata ellen szenvedtek nagyarányú vereséget, 102-49 lett a mérkőzés végeredménye. A találkozó olyan szempontból is érdekes lesz, hogy a jelenlegi állás szerint a forduló mind két részvevője egy vesztes, illetve egy győztes meccsel rendelkezik, ugyanolyan felállásban. Míg mind a két csapat nyert a Sassari ellen, addig mind a ketten kikaptak a Bourges együttesével szemben. Ennek eredményeképpen az is mondható, hogy ennek a szerdai találkozónak fontos szerepe lesz abban, hogy ki végez majd a G-csoport második helyén.

Egy kiélezett meccsre számíthatunk, hiszen a Fribourg nem fogja könnyen adni a bőrét. A svájci bajnokságot tekintve rendkívül jól szerepel az együttes, jelenleg hat ponttal a tabella első helyén állnak. Három mérkőzést játszottak eddig, melyből hármat meg is nyertek, ezzel együtt pedig +96 a dobott pontból kialakított előnyük a mezőny többi csapatához képest, mely átlagban egy rendkívüli teljesítményt indikál. A statisztikai mutatók alapján az együttes top3 legeredményesebb játékosa Marielle Giroud, Aleksandra Kroselj, illetve – a BEAC egykori légiósa – Abigail Fogg, akikre Raksányiéknak nagyon oda kell majd figyelniük, hiszen ők egymagukban is komoly problémákat tudnak okozni a találkozó során.

Fotó: CDB Clarinos Tenerife / Facebook

Hirdetés