Hirdetés
Archivum

További értékelések a negyeddöntõt követõen:

:

Hirdetés

Székely Norbert szövetségi kapitány szavait már idéztük a britek elleni negyeddöntõt követõen. Az alábbiakban azt gyûjtöttük csokorba, hogy a mérkõzés után az M4 Sportnak nyilatkozva Varga Zsófia, Raksányi Krisztina és Studer Ágnes miként értékelt.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball


Varga Zsófia

– Nagyon szép eredmény, hogy az elsõ nyolcban vagyunk. Sajnálom, hogy ez a mérkõzés nem lett meg. Egy labdán múlt a biztos olimpiai selejtezõs szereplésünk. Nem adjuk fel, de ennél nehezebb mérkõzés fog ránk várni a belga-francia vesztesével. Azt gondolom, ha az álmainkat követjük, az a mérkõzés ugyan kemény lesz, de sikerülni fog.

– Nem a végén dõlt el, a mérkõzés elejétõl rosszul védtük a kettõ-kettõket. A besegítéseink sem a megbeszéltek szerint mûködtek, nagyon sok hármast kaptunk. Ez megbosszulta magát. Mindent megtettünk a végén, próbáltunk alacsony szerkezetben játszani, hogy az indításaink rendben legyenek. Az sikerült is, visszajöttünk, de az utolsó labda az övék lett.

– Kicsit hitetlenek is voltunk, nem hittük el, hogy ezt a csapatot meg tudjuk verni. Európa legjobb nyolc csapatában vagyunk, ebbõl önbizalmat merítve kell játszanunk, hogy megszülessen a gyõzelem szombaton.

Raksányi Krisztina

– Van egy pár óránk most kisírni magunkat, ez óriási dolog lett volna. Mindenképpen össze kell szedni magunkat. Holnap jön egy szabadnap és utána még egy esélyünk lesz kijutni az olimpiai kvalifikációs tornára. Nagyon sajnálom ezt a meccset, mert megint megmutattuk, hogy jó csapat vagyunk, vissza tudunk jönni, megérdemeltük volna. A következõre összeszedjük magunkat és mindent megteszünk, hogy ott legyünk az olimpiai kvalifikációs tornán.

– Az ilyen vereségek soha nem az utolsó percben, az utolsó dobásokon múlnak. Nagyon jól kezdtük a meccset. Az elsõ félidõ második fele fõleg védekezésben rosszul sikerült. Fel fogunk állni biztosan. Most mindenki elkeseredett, de én azt érzem: csak azért is meg akarjuk mutatni, hogy bennünk van ez az eredmény. Az elsõ félidõ második fele nem sikerült, itt dõlt el igazából. A végén ugyan visszajöttünk, de ez a harmadik meccsünk volt, amikor hátrányból kellett volna fordítani és ezt most nem bírtuk.

– Ez a mai tényleg olyan volt, hogy nem jött össze semmi. Amikor harcolunk, amikor egymásért küzdünk, vetõdünk a labdákért és felszántjuk a parkettát, mindig vissza lehet jönni. Kis szerencse is kellett volna ma, ez eddig megvolt, ma nem állt mellettünk.
 

Studer Ágnes

– Eléggé szomorú vagyok és csalódott, mert nagyon úgy jöttünk erre a mérkõzésre, hogy szeretnénk nyerni. Az elsõ félidõ nem úgy alakult, ahogy szerettük volna. A támadásunk nem mûködött, nem tudtunk kosarakat dobni. A végére fel tudtunk jönni és éreztem a csapatban, hogy meg tudjuk csinálni, meg tudjuk nyerni. Ilyenkor ez a legrosszabb, amikor felpörög az ember és tudja, hogy pár pont van közte, mégsem sikerül. Így a legrosszabb kikapni. Én nagyon rosszul éltem meg. Nem szeretek veszíteni, pláne így, ilyen szituációban egy Európa-bajnokságon. Bent akartunk lenni a négy között.

– Most az kell, hogy kiadjuk magunkból az érzéseinket, de utána menni kell tovább. Azért jöttünk, hogy az olimpiai selejtezõre kijuthassunk, azért még harcolhatunk. Most tehát szomorkodunk, de van még miért harcolni. Össze kell szedni magunkat. Én is és az egész csapat meg akarja csinálni. Menni fogunk tovább.

– Nem éreztem annak a hátrányát, hogy délben játszottunk. Engem nem zavart. Mindenki tisztában volt vele, hogy mi a tétje a meccsnek és mindenki így állította be magát már reggel, amikor felkelt. Igazából jól kezdtünk és nem tudom megmondani, hogy mi történt. Elváltottak mindent, kettõ-kettõt, elzárásokat. Nem jó helyre mentek a labdák, a kicsik passzaiba a magas védõk sokszor belenyúltak. Nem jól forgattuk ez ellen a védekezés ellen a labdát és úgy éreztem, hogy a csapat elveszítette a ritmusát, sebességét, amit az elsõ félidõben nem tudtunk már visszahozni. Jól védekeztek ott nagyon.

Hirdetés