Hirdetés
Európa

További európai intézkedések: zárt kapus spanyol meccsek, törölt szlovák fordulók:

:

Hirdetés

Miközben várunk a szerdai magyarországi döntésre, újabb két európai nemzet kosárlabda szövetségétől érkezett részletes tájékoztató a koronavírus gyors terjedése miatti biztonsági intézkedésekről.

A Spanyol Kosárlabda Szövetség (FEB) úgy határozott, hogy minden égisze alatt zajló kosárlabda mérkőzést zárt kapuk mellett rendezek meg határozatlan ideig. A női kosárlabdát tekintve ebbe beletartozik az összes első és másodosztályú bajnoki összecsapás.

Arról korábban már hírt adtunk, hogy Szlovákiában március 9. és 23. között minden tömegrendezvényt betiltottak. A Szlovák Kosárlabda Szövetség döntése értelmében az alapszakasz utolsó két fordulóját, amiket március 11-re és 14-re írtak ki, nem rendezik meg. A tabella jelenlegi állása tekinthető az alapszakasz végeredményének.

Szlovákiában az eredeti tervek szerint az első két helyezett lett volna kiemelt a rájátszásban. A harmadik a hatodikkal, a negyedik az ötödikkel vívott volna negyeddöntőt. A play-off első körét szintén törölték. Amennyiben március 24-ével újraindulhatnak a sportrendezvények, rögtön az elődöntők jönnek az alapszakasz 1-4. és 2-3. helyezettjei között. A bajnoki döntő pedig április 18-án kezdődne és legkésőbb május 2-án érne véget.

Fotó: FEB

Hirdetés