Hirdetés
Archivum

További nyilatkozatok a pénteki sikert követõen:

:

Hirdetés

Székely Norbert szövetségi kapitány nyilatkozatát már közöltünk a pénteki olaszok elleni bravúr és a csoportgyõzelem után. Most nézzük, hogy az M4 Sportnak Raksányi Krisztina, Horti Dóra és Zele Dorina miként értékelt.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

“Borzasztóan boldog és büszke vagyok mindenkire. Az egész csapatra, a szurkolókra, akik ide eljöttek. Óriási segítséget jelentettek. Szinte csak magyar szurkolókat lehetett hallani a csarnokban.” – kezdte visszatekintését az M4 Sportnak Raksányi Krisztina, akit arról is kérdeztek, hogy az elsõ félidõ hajrájában tapasztalható hullámvölgy után miként sikerült rendezni a sorokat.

“Vezettünk az elsõ félidõben, ami sokáig nagyon jól alakult számunkra. A félidõ végére viszont visszajöttek az olaszok. Sajnos ott az utolsó két percben nem nagyon sikerült semmi. Viszont annyira erõs ez a csapat és annyira összetartóak vagyunk, hogy bárhonnan fel tudunk állni. Az a védekezés, amit itt a második félidõben csináltunk, az elképesztõ, óriási csapatmunka.” – mondta Raksányi Krisztina, aki Cecilia Zandalasinit szinte kivette a játékból.

“Mindig is védõjátékosnak tartottam magam. Így neveltek. Nagyon szeretem az ilyen feladatokat és nagyon motiválnak az olyan feladatok, amikor ilyen szintû játékost kell védeni. Örülök, hogy sikerült kicsit zavarba hoznom és ezzel is segíteni a válogatottat a gyõzelemhez.”

A magyar válogatott a csoportgyõzelemmel már biztosan a belgrádi negyeddöntõben folytatja, ami azt jelenti, hogy egy lépésre kerültünk az olimpiai selejtezõtõl. “Azért jöttünk ide az Európa-bajnokságra, hogy meccseket nyerjünk és addig menjünk, ameddig csak tudunk. Úgy indultunk neki, hogy benne volt az olimpiai kvalifikációs torna, de nyilván mérkõzésrõl mérkõzésre haladunk. Eddig jól állunk, most lesz egy nap pihenõnk és holnapután nekiugrunk a törököknek is.” – összegzett Raksányi Krisztina.

Horti Dóra 2015 után tért vissza a magyar válogatotthoz. “Még nem igazán hiszem el, nem mertünk ilyen eredményrõl álmodni. Nem gondoltam, hogy ennyire szuper lesz a visszatérés. A legjobb nyolc között vagyunk.Úgy néz ki, jó döntés volt csatlakozni a lányokhoz és eljönni ide. Ez csodálatos.” – kezdte értékelését a ZTE centere, aki belülrõl az olasz meccset az alábbiak szerint látta:

“Kemény meccs volt, de tudtuk, hogy ez lesz. Egy Európa-bajnokságon nem adnak könnyen gyõzelmeket. Azt kell, hogy mondjam: le a kalappal a csapat elõtt. Voltak problémáink védekezésben idõként, de nagy melót végeztünk. Zandalasinit sikerült semlegesíteni, de Sottana is sokszor idegbõl játszott. Nagyon jó védelmet kapott. Most úgy összeállt ez a csapat. A pad is együtt élt azzal az öt játékossal, aki éppen fent van a pályán, támogatjuk, segítjük egymást. A tegnapi siker megindította ezt a lavinát és bízom benne, hogy nem fogunk megállni.”

Zele Dorina a szurkolókat méltatta. “Nehéz szavakat találni a szurkolókra. Nélkülük lehet, hogy nem is sikerült volna, annyi segítséget kaptunk. Reméljük jönnek velünk továbbra is, óriási szükségünk van rájuk.” – mondta a DVTK játékosa, aki a padról érkezve szállít értékes teljesítményt a meccseken. “Már évek óta ilyen szerepet kapok a klubcsapatban és a válogatottban. Szinte megszokás beszállni a padról és onnan megpróbálni hozzáadni a szükséges pluszt.”

Hirdetés