Hirdetés
Archivum

Továbbjutás esetén megpályázná az Euroliga Final Four-t a Bourges:

:

Hirdetés

Szombaton délelõtt az egyik helyi lap, Le Berry Républicain, közölt egy összeállítást az Euroliga alapszakaszának végérõl, a Bourges továbbjutásáról és a Sopron elleni negyeddöntõ párharcról. Ebbõl kiderül, hogy a francia klub szeretné megpályázni a Final Four megrendezését.

A Bourges egészen kiemelkedõ sorozatban van a nemzetközi porondon. Az elmúlt 24 évet tekintve a 21. alkalommal jutottak abban a szériában, ahol elindultak, az aktuális lebonyolítás mellett a legjobb nyolc csapat közé. Az idei évadra az utóbbi évek legversenyképesebb kerete formálódott a klubnál. Az utolsó fordulóig versenyben voltak az USK Prahával a pályaelõnyt jelentõ második helyért. Hazai pályán pedig az alapszakaszban hosszabbítást kényszerítettek ki a Jekatyerinburggal. A javuló eredmények a Bourges vezetõinek fantáziáját is megmozgatták. Elindították azt a folyamatot, ami megalapozná negyeddöntõs továbbjutás esetén a 2019-es Final Four megrendezését. A felújított Prado ilyen rangos klub-eseménynek még nem is adott otthont, ami szintén növeli a házigazda szerep presztízsét.

„Mindenkinek, aki a klubnál dolgozik, még az adminisztratív részen is, ez egy nagy álom.” – nyilatkozta a lapnak Pierre Fosset elnök, aki nagyon sportszerûen hozzátette: természetesen a tervezés és az álmodozás elõtt a játékosoknak a pályán kell kivívniuk a továbbjutást a negyeddöntõbõl. A sportvezetõ azt is hangsúlyozta, hogy az elõzetes egyeztetései alapján nagyon pozitív a terveinek fogadtatása. Mindhárom helyi döntéshozó intézmény, az önkormányzat, a megyei tanács és a regionális tanács is támogatásáról biztosította. Ezek a garanciák fontosak, hogy egyáltalán elindulhassanak ezen az úton.

Hirdetés