Hirdetés
Archivum

Továbbjutást vár a pótselejtezõn Székely Norbert:

:

Hirdetés

Továbbjutást vár a jövõ pénteken Sopronban elrajtoló Európa-bajnoki pótselejtezõ-sorozattól Székely Norbert, a magyar nõi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya.

„Csalódott lennék, ha az ötösünkbõl nem mi jutnánk tovább, aztán jöhetnek számításaim szerint a szerbek vagy az olaszok az egyetlen kiadó Eb-helyért” – nyilatkozta az MTI-nek a keddi nyilvános edzésen a szakvezetõ. „Május 2-án kezdtük meg a felkészülést, tehát ez a negyedik hetünk, ami kicsit kevés ahhoz, hogy olajozott legyen a csapatjáték, hogy a hosszú szezon után mindenki maximális koncentrációval játsszon. Ezzel együtt maradéktalanul elégedett vagyok a lányokkal, akik szívüket-lelküket kitették az elmúlt idõszakban, holott le vannak strapálva a bajnoki döntõ vagy éppen az Euroliga-meccsek küzdelmeitõl. Ami az ellenfeleket illeti, munkatársaim révén friss felvételeink és információink vannak a hollandokról, a finnekrõl és az ukránokról is. Öt nap alatt négy pótselejtezõs meccs vár ránk, de ezt fel tudjuk dolgozni, és remélhetõleg megnyerjük a csoportot. Utána ötven százalék esélyünk van a másik csoportgyõztes elleni rájátszásban.”

A keddi tréningrõl hiányzott a bakteriális fertõzéssel küszködõ – nemrég az ugyancsak spanyol Valenciához szerzõdött – Honti Kata, továbbá a szintén beteg csapatorvos, Hepp Ferenc.

A pótselejtezõs rajtig a magyarok még két mérkõzést vívnak a szlovákokkal Sopronban, pénteken 19:30 és szombaton 11:30 órakor.

MTI

Hirdetés