Hirdetés
Archivum

Továbbjutott a Gyõr:

:

Hirdetés

Érett játékkal összességében könnyedén nyert és jutott tovább a Gyõr az Európa Kupában.

Gyakorlatilag nyerõ helyzetbõl, 14 pontos elõnnyel várhatta a Gyõr a litván Lemmikainen elleni párharc visszavágóját. A tét nem volt kisebb, mint az, hogy ha hazai pályán a gyõriek csak 1 pontot is megõriznek az elõnyükbõl, akkor a legjobb 16 közé jutnak az Európa Kupában.

A két gárda elsõ találkozásakor helyenként klasszis különbség mutatkozott a játékosok között, így akár a nagy különbség is benne volt a pakliban. A litvánok azonban nem adták könnyen magukat. Az elsõ negyedben fej-fej mellet haladtak a csapatok, sõt 17–18-re vezettek is a vendégek. A hazai továbbjutás természetesen nem forgott veszélyben, de a Lemmikainen vezetése kellemetlen meglepetés volt.

17 percig tartott a vendégek lendülete, ekkor az addig fásultan pattogtató gyõriek átvették a kezdeményezést és elõbb egyenlítettek, majd fokozatosan elhúztak fáradó riválisuktól. A szünetben 40–33 állt az eredményjelzõn.

A második félidõ hazai örömjátékot hozott. Az elsõ 5 percben teljesen összeomlottak a vendégek, így Englert, Vida és Delmis vezetésével 50-33-ra is elhúzott a magyar együttes. A folytatásban már csak a különbség volt kérdéses, igaz 61-50-nél egyszer még felzárkóztak a litvánok, de a vége nagyon sima lett. A Gyõr  83–68-ra nyert és ezzel 157–128-as összesítéssel a legjobb 16 közé jutott az Európa Kupában!

Eredmény

SEAT Lami-Véd Gyõr–Lemmikainen (litván) 83–68

Hirdetés