Hirdetés
Nagyvilág

Továbbra is az Egyesült Államok vezet a FIBA erőssorrendjében, Japán és Spanyolország sokat javított:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Az olimpiai női kosárlabda torna csoportkörének lezárását követően a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) kiadta legfrissebb erősorrendjét. Továbbra is az Egyesült Államokat tartják a legnagyobb esélyesnek, de Japán és Spanyolország sokat javított.

Az Egyesült Államok kapcsán kiemelik, annak ellenére még mindig a legnagyobb favoritok, hogy elmaradtak a legjobbjuktól a Nigéria, Japán és Franciaország elleni csoportmeccseiken. Méltatják Breanna Stewart teljesítményét és külön kiemelték A’Ja Wilson-t, aki jelenleg dupla-duplát átlagol. Hozzáteszik, hogy szükséges lehet még eggyel magasabb sebességi fokozatra kapcsolni. Három győzelem szükséges innen az aranyéremhez és kétséges, hogy bárki meg tudná állítani a csapatukat.

A második helyre lépett fel Japán. Náluk a csapatteljesítményt, a játékosok energiáját, elköteleződését, a dobóformát, a passzkultúrát méltatják.  Kína a harmadik az erőssorrendben. Nem találtak legyőzőre az olimpiai selejtezőn, illetve a tokiói csoportkörben sem. A negyedik Spanyolország, akiknek a teljesítményét úgy foglalták össze, hogy “visszatértek”. Olyan értelemben, hogy a csalódást keltő Európa-bajnokság után a régi arcukat mutatják.

A spanyolokat Franciaország, Belgium, Szerbia és Ausztrália követi. A búcsúzú csapatok rangsora pedig Kanada, Dél-Korea, Nigéria és Puerto Rico.

A teljes összeállítás ITT olvasható.

Hirdetés