Hirdetés
Archivum

Továbbra is Jamierra Faulkner lehet az oroszok honosítottja az Eb-n:

:

Hirdetés

A 2019-es Európa-bajnokságon az orosz válogatottnál számolnak a súlyos térdsérülésbõl lábadozó Jamierra Faulkner játékával – ezt Svetlana Abrosimova csapatmenedzser erõsítette meg az Izvestia címû lapnak adott nyilatkozatában.

Fotó: basket.ugmk.com

Fotó: basket.ugmk.com

Mint ismert Jamierra Faulkner még július elején a WNBA-ben a Chicago Sky dallasi vendégjátéka alkalmával szenvedett súlyos térdsérülést. Egészen pontosan a jobb térdében keresztszalag-szakadása volt, amivel egyidejûleg fennállt mediális és laterális meniszkusz sérülés is. Mûtét és hosszú rehabilitáció várt az irányítóra. Nem csak a WNBA szezon hátralévõ részét, de a teljes európai évadot ki kellett hagynia. Faulkner már olyan egyéni edzéseket végezhet, ahol egyre jobban terhelheti sérült térdét. Ugyanakkor addig még nem jutott idén tavasszal, amikor kontaktus alakulhatott ki – vázolta a játékos jelenlegi állapotát Abrosimova.

A csapatmenedzser elmondása szerint folyamatosan kapcsolatban állnak Faulknerrel. Olaf Lange szövetségi kapitány heteken belül kihirdeti a 16 fõs bõ keretét és az elõzetes egyeztetések alapján számítanak a honosított játékosra. “Rendkívül motivált, hogy pályára lépjen az orosz válogatottban. Mindent megtesz azért, hogy ideális formába kerüljön a 2019-es Európa-bajnokságra.” – fogalmazott Svetlana Abrosimova.

Oroszországban igencsak vegyes Faulkner honosításának a megítélése. Sok kritikát kapott Olaf Lange szövetségi kapitány és csapatvezetõként az egykori klasszis játékos Svetlana Abrosimova is. A selejtezõk alkalmával az irányító poszton Ekaterina Fedorenkova és Kseniia Levchenko, illetve a fiatalok közül Viktoriia Zavialova játékát figyelte közelebbrõl a stáb. Õk finoman szólva sem vallottak szégyent.

Az Izvestia munkatársa a szövetség elnökét Andrei Kirilenkót is megkérdezte errõl. “Nagyon egyszerû. A bõ keretbe az ország legerõsebb játékosainak kell bekerülniük. Az edzõtáborban pedig a szakmai stáb feladata kiválasztani közülük, hogy ki utazhat az Európa-bajnokságra. Ha Faulkner erõsebb, mint azok, akik a selejtezõkön játszottak, akkor neki kell utaznia az Európa-bajnokságra. Ha nem, akkor mást fog választani Olaf Lange. Egyetlen edzõ sem ellensége önmagának. Ez a keretszûkítéskor egy objektív döntés lesz.” – mondta Kirilenko.

Hirdetés