Hirdetés
Archivum

Továbbra is remekel az ausztrál centertehetség



:

:

Hirdetés

A legnagyobb és legjobban sztárolt ausztrál tehetség Liz Cambage kezd beérni. A 19 éves, 203cm magas centert az ausztrál bajnokságban az elmúlt két fordulóban a hét játékosának választották.

Cambage a Bulleen Boomers együttesében az idei szezonban hat mérkõzésen lépett pályára és az ausztrál szakírók szerint újabb szintet lépett a játéka a VB után. Idén a 6 bajnoki találkozón 8.7 lepattanó és 22.2 pont az átlaga. Cambage azzal került a minap a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) honlapjának fõoldalára, hogy egymás után kétszer választották meg a hét játékosának.

A 203cm magas center elõször az ausztrál alsóházba tartozó West Coast Waves elleni teljesítményével emelkedett ki a mezõnybõl, mivel 30 pontot és 11 lepattanót szerzett. Egy héttel késõbb, az elmúlt hétvégén Cambage a Sydney együttese ellen villogott, 28 pont és 9 lepattanó került a neve mellé a hosszabbításban megnyert mérkõzésen.

A hétrõl hétre fejlõdõ szupertehetség teljesítményében az egyetlen apróbb bökkenõ, hogy hajlamos gyorsan begyûjteni a személyi hibákat. A Sydney elleni összecsapás ráadásában már nem is tudott segíteni a társainak.

Hirdetés