Hirdetés
Magyarország

Továbbra is veretlen a BKG PRIMA Akadémia:

:

Hirdetés

A negyedik negyedben biztosította be a sikert a BKG PRIMA Akadémia az UNI-Győr Szese gárdájával vívott találkozón az ANB Piros csoportjának 9. fordulójában. A szigetszentmiklósi együttese ezzel továbbra is veretlenül vezeti a tabellát.

A BKG PRIMA Akadémia 76-59-re múlta felül az UNI-Győr Szese csapatát. Váratlanul szoros lett a találkozó, melyet rendkívül kemény játék jellemzett. A BKG 50-50 után a harmadik negyed utolsó támadásnál Bodnár Fanni triplájával került előnybe. Az 53-50-ről induló záró szakaszban pedig végig előrébb járt.

Raus Vivien 25 ponttal lett a győztes gárda legeredményesebbje, míg Laura Aldazabal 15 pont, 12 lepattanós dupla-duplát ért le. Győri oldalon Révész Boróka zárt 20 ponttal.

Minden tiszteletem a játékvezetőké, mert ezen a mérkőzésen brutálisan nehéz dolguk volt. Ilyen védekezésnél a fault határt nem is tudom, hogy hogy lehet normális keretek közé belőni. Illetve ilyen védekezés ellen a támadást nem is lehet edzésen gyakorolni, mert ezt egyszerűen nem lehet szimulálni. Gratulálok a Győrnek, mert maximálisan megnehezítették a dolgunkat és segítettek, hogy tudjunk fejlődni ezzel is segítve a céljaink beteljesülését. A győzelemnek örülök, de ezen a mérkőzésen is kiderült, hogy mindig van hova fejlődni, mindig van min javítani, így megvannak a jövő heti feladataink is. Megyünk tovább előre.

– értékelt Gedei Tibor, a BKG PRIMA Akadémia vezetőedzője.

Ábrahám Márta, az UNI-Győr Szese  vezetőedzője így látta a találkozót: “Örülök, hogy egy ilyen jó, agresszív mérkőzést tudtunk játszani, egy olyan ellenféllel aki abszolút a bajnokság legerősebb csapata. Azt gondolom, hogy 3,5 negyedig nagyon jól tartottuk magunkat ellenük. Nyilván hiányzik még a csapatunkból az a rutin amivel egy ilyen csapatot le tudunk győzni, de azokban a dolgokban amik ki voltak hangsúlyozva, amelyeket kértem és elvártam a lányoktól azt úgy gondolom, hogy nagyon-nagyon jól teljesítették. Összességében ez egy nagyon jó mérkőzés volt és természetesen minden mérkőzésből fejlődnünk kell, de az ilyen jellegűekből tudunk leginkább.”

Eredmény

BKG PRIMA Akadémia – UNI-Győr Szese 72-56 (22-14, 13-21, 18-15, 19-6)

Statisztika ITT 

Fotó: BKG PRIMA Akadémia

Hirdetés