Hirdetés
Archivum

Továbbra is veretlen a Bourges:

:

Hirdetés

Újabb rangadóval folytatódott a hétvégén a Francia Bajnokság. A 10. forduló legérdekesebb meccsén az EuroLigában vitézkedõ Bourges fogadta az Európa Kupás Nantes együttesét. A találkozón kiélezett végjátékban 4 ponttal diadalmaskodott a Bourges.

Nantes-Bourges összecsapás rangadóhoz méltó játékot hozott. Az elsõ negyed elején gyorsan 4-10-re ellépett az EuroLigás együttes, de a kisszünetben már a hazaiak jártak elõrébb. A második szakaszban is fej-fej mellett haladtak a csapatok, így 40-38-as állás mellett érkezett a szünet.

A sorsdöntõnek a harmadik negyed bizonyult, ahol 6 ponttal ellépett a Bourges. A záró felvonásban még támadhatott az egyenlítésért Laurent Buffard gárdája, de igazából a listavezetõ elõnye és gyõzelme nem forgott veszélyben. A vége 69-73 lett.

A Mondeville kisebb meglepetésre 3 ponttal verte a tabella második helyén álló Montpelliert. A találkozón a Montpellier a harmadik negyed után is még négy ponttal vezetett, de a végjáték Herve Coudray együtteséé volt, így végül 64-67-es gyõzelmet ünnepelhettek. A gyõztes csapatból a 17 pontos Kristen Sharp emelkedett ki.

Eredmények

Toulouse – Calais 45-58
Aix-en-Provence – Basket Landes 80-81
Lattes Montpellier – Mondeville 64-67
Hainaut Basket – Challes-les-Eaux 62-50
Charleville-Mézières – Villeneuve d’Ascq 63-58
Nantes Rezé – Bourges 69-73
Arras – Tarbes 73-59

Hirdetés