Hirdetés
Archivum

Továbbra is veretlen a Fenerbahce:

:

Hirdetés

Teljes fordulót bonyolítottak le szerdán a nõi kosárlabda EuroLigában. A két szép magyar gyõzelemrõl már részletesen beszámoltunk, de érdemes kitekinteni az többi mérkõzésre is.

Az A-csoportban, a Pécs hatosában rendezték a forduló nemzetközi TV közvetítéses meccsét, a Kassa-Taranto összecsapást. A mérkõzés rendkívül simán alakult. Az olaszok már az elsõ negyed végén 12 ponttal, 13-25-re vezettek. A folytatásban állandósult a különbség, ugyanis hiába végzett nagy munkát a szlovák bajnok két amerikai klasszisa, a többiek szinte semmit nem tettek hozzá. A negyedik szakasz elején Dupreee bravúrjai után így is 4 pontra zárkózott fel a Kassa. 51-55-nél azonban nem kerültek közelebb a hazaiak, a vége 64-71 lett. Az olaszoktól Mahoney (22 pont) és Godin (20 pont, 12 lepattanó) remekeltek. A Kassában Dupree 22, Houston 16 pontot szerzett.

A Krakkó-Mondeville összecsapáson a csoport második helye volt a tét. Az elmúlt évadban a négyes döntõig menetelõ lengyelek fordulóról fordulóra jobban teljesítenek és ezúttal is magabiztos gyõzelmet ünnepelhettek. Az elsõ negyedben 26-12-re léptek el Jose Ignacio Hernandez tanítványai. A szünetre ugyan 10 pontra zárkóztak fel a gallok, de a harmadik és legfõképp a negyedik szakaszban óriási különbség mutatkozott a két gárda között. Végül 65-47-re nyert a Kassa. A lengyeleknél Kobryn (19 pont, 9 lepattanó) és Phillips (14 pont, 5 gólpassz) csillogott.

A Pécs gyõzelmérõl már beszámoltunk. Zseljko Djokics együttese ezzel a sikerrel matematikai esélyét életben tartotta, de néhány hangzatos bravúr mellett már a riválisok meccseinek szerencsés alakulása is kellene a rájátszáshoz.


Eredmények

TTT Riga – Pécs 2010 49–59
Wisla Can Pack Kraków – USO Mondeville 65–47
Good Angels Kassa – Cras BasketTaranto 64–71

Az A-csoport állása

1. CRAS BASKET TARANTO 5/1
2. WISLA CAN-PACK KRAKOW 4/2
3. GOOD ANGELS KOSICE 3/3
4. USO MONDEVILLE 3/3
5. PÉCS 2010 2/4
6. TTT RIGA 1/5

A B-csoportban rendezték a forduló mérkõzését, melyen a Fenerbahce fogadta a Rivas Ecopolist. Papíron a török csapat tûnt esélyesebbnek, de Rátgéber László együttese a Jekatyerinburg és a Galatasaray legyõzése után rendkívül fáradtan lépett pályára. Ennek ellenére az elsõ félidõben nem úgy nézett ki, hogy komoly bajba kerülhet az isztambuli sztárcsapat. A szünetben 44 – 32-re vezettek a spanyolok ellen. A harmadik negyedet azonban 18-27-re nyerték a madridiak, így a negyedik szakaszra nyílttá vált az összecsapás.

Az utolsó percbe 76-77-es hispán elõnnyel fordultak az alakulatok. Ekkor sokáig egyik csapat sem tudott pontot szerezni. Már csak 9 másodperc volt vissza, amikor Taurasi ellen tripla közben követett el személyi hibát Anna Cruz. Az amerikai zseni mindegyik büntetõjét értékesítette, így 79-77-re elment a Fener. Spanyol idõkérés következett, majd ezt követõen az utolsó másodpercekben Valdemoróra jött ki a tripla, de a spanyol világsztár hibázott, így nyertek a törökök.

A Jekatyerinburg-Gospic összecsapás papírforma eredményt hozott, de a mérkõzés nem volt ennyire papírforma. Az 24-14-es elsõ negyedben eldõlt a találkozó sorsa, majd a harmadik szakasz után már 67-45-re mentek az oroszok. Az utolsó 10 percet azonban nem kis bravúrral 10-18-ra hozták a horvátok, úgy, hogy Gundars Vetra az összes sztárját a pályán tartotta. Ez a végeredményt természetesen nem befolyásolta, 77-63-ra nyertek az oroszok Stepanova 20 pontjának köszönhetõen.

A Sopron sikerérõl és igen kedvezõ csoportbeli helyzetérõl már beszámoltunk.

Eredmények

MKB Euroleasing Sopron –Lotos Gdynia 88–76
Fenerbahce – Rivas Ecopolis79–77
UMMC Jekatyerinburg – Gospic Croatia 77–63


A B-csoport állása

1. FENERBAHCE S.K. 6/0
2. UMMC JEKATYERINBURG 5/1
3. MKB EUROLEASING SOPRON 4/2
4. RIVAS ECOPOLIS 2/4
5. LOTOS GDYNIA 1/5
6. GOSPIC CROATIA OSIGURANJE0 /6

A C-csoportban a címvédõ Szpartak Moszkva visszavágott az elsõ fordulóban elszenvedett vereségért és 85-52 arányban verte a kaunasi VICI Aistes-t. A mérkõzés nem hozott különösebben nagy csatát, már a szünetben 45-22 állt az eredményjelzõn. A mérkõzésrõl elsõsorban Lauren Jackson 28 pontját és 14 lepattanóját kell kiemelni.
 

A hatos második meccsén a Salamanca 93-65 arányban végezte ki a Prágát. A csehek a várakozásokkal ellentétben egy percig nem tudták megszorongatni a spanyol listavezetõt. Az irgalmatlan dobópárbajt hozó összecsapáson egy negyed után már 27-21-re, a félidõben 54-39-re ment a Salamanca. A harmadik szakasz végén 19 pont volt a különbség, a negyedik negyedre pedig teljesen összeomlottak a sérült Maltsi nélkül játszó vendégek, akik így nem tudták elkerülni a kiütést. A gyõztes csapatból a 22 pontos Torrens volt a legeredményesebb, de a két center Erika de Souza és Sancho Lyttle is egyaránt 21-21 ponttal vette ki a részét a sikerbõl.

A hatos harmadik összecsapása joggal pályázik a hét egyik legnagyobb meglepetése címre. Az eddig igen keveset mutató Tarbes 68-57 arányban legyõzte az idei évadban óriási csalódást okozó Galatasarayt. A törökök ezzel 2/4-es mutatóval visszacsúsztak a csoportjuk ötödik helyére. Ami azt jelenti, hogy jelen pillanatban nem állnak továbbjutó pozícióban. A franciák végig uralták a találkozót, egy negyed után 8 ponttal, a szünetben 15 ponttal vezettek. A harmadik negyedet ugyan 15-23-ra hozták a törökök, de ez csak szépítésnek volt jó. A vége 68-57 lett. A gyõztes csapatból a 22 pontos Ana Cata-Chitiga emelkedett ki.

Eredmények

Szpartak Moszkva – Vici Aistes 85–52
Tarbes GB – Galatasaray 68–57
Halcon Avenida Salamanca – ZVVZ USK Prága 93–65

A C-csoport állása

1. HALCON AVENIDA SALAMANCA 5/1
2. SZPARTAK MOSZKVA 4/2
3. ZVVZ USK PRÁGA 3/3
4. TARBES GESPE BIGORRE 3/3
5. GALATASARAY MEDICAL PARK 2/4
6. VICI AISTES KAUNAS 1/5

A D-csoportban a szezon elõtt nyugodt szívvel csoportdöntõnek vártuk a Valencia-Orenburg találkozót. Az oroszok azonban hiába Tina Charles, a fehérorosz Veramejenka vagy éppen Becky Hammon, eddig messze a várakozások alatt teljesítettek. Szerda este Valenciában azonban megmutatta valós arcát az Orenburg.

Furcsa mérkõzést játszott a két csapat. A szünetben 31-30-ra mentek a spanyolok úgy, hogy a második negyed utolsó 5 percében nem esett pont a mérkõzésen. A harmadik negyed a házigazdáé volt és a negyedik szakasz elõtti 56-50-es vezetésüknél eldõlni látszott az ütközet. A negyedik szakaszban azonban teljesen szétesett a Valencia. 58-58-nál egyenlítettek az oroszok, majd az utolsó 2 percbe már 67-77-es Orenburg vezetéssel fordultak a csapatok. A sokat hibázó spanyol együttesnek a végjátékban nem volt esélye, 82-87-re nyert a harmadik számú orosz csapat. Az Orenburgnál a 27 pontot, 18 lepattanót szerzõ Tina Charles emelkedett ki, de a fehérorosz klasszis Veramejenka (17 pont, 11 lepattanó) is dupla-duplát ért el. Visszatért a térdsérülésébõl Becky Hammon, akinek a robbanékonységa még nem volt a régi, de 9 ponttal és 6 gólpasszal segítette társait.

A csoport másik nagy rangadóján a Schio Cohen sorsdöntõ triplájával 1 ponttal nyert Brnóban. A csoport utolsó helyére visszacsúszó csehek az elsõ és a harmadik negyedben is vezettek 10 pont felett, de kétszer is leadták elõnyüket. A szoros végjátékban a felzárkózó olaszok már pontosabban céloztak. A Schio legjobbja Isabelle Yacoubou-Dehoui volt a 12 pontjával.

A csoport utolsó meccsén a Bourges 21 ponttal nyert Gorozw-ban. A franciák legjobbja a 26 pontos Joens volt.

Eredmények

Friso Sika Brno –Beretta-Familia Schio 67–68
KSSSE AZS-PWSZ Gorzów –Bourges Basket 65–86
Ros Caseres Valencia – Nagyezsda Orenburg 82–87


A D-csoport állása

1. ROS CASARES VALENCIA 5/1
2. BERETTA FAMILA SCHIO 4/2
3. BOURGES BASKET 4/2
4. NAGYEZSDA ORENBURG 2/4
5. KSSSE AZS-PWSZ GORZOW 2/4
6. FRISCO SIKA BRNO 1/5

Hirdetés