Hirdetés
Archivum

Tragédia az Oklahoma State csapatánál:

:

Hirdetés

Rettenetes tragédia sújtotta az Oklahoma State csapatát. Légi szerencsétlenségben elhunyt az együttes vezetõedzõje és másodedzõje.

Kurt Budke vezetõedzõ és segítõje Miranda Serna középiskolásokat figyelve toborzókörúton voltak, amikor a repülõgépük eddig ismeretlen okból Little Rock-tól 45 mérföldre nyugatra a Winona Wildlife természeti park felett lezuhant. A repülõgép egy sziklafalnak csapódott, így a szerencsétlenséget senki sem élte túl.

A két edzõ egy 1964-es építésû egymotoros géppel utazott, melyen rajtuk kívül a 82 éves pilóta és az õ 79 éves felesége tartózkodott. A tengerentúli hatóságok tájékoztatása szerint tökéletes idõjárási körülmények uralkodtak. A gép nem rendelkezett fekete dobozzal, így a vizsgálatok során a GPS adatokból próbálják szimulálni a tragédia körülményeit.

Budke nemrég hosszabbította meg 2017-ig a szerzõdését az egyetemmel. „Itt szeretném leélni az életemet. Innen szeretnék visszavonulni.” – nyilatkozta ekkor az 50 éves szakember.
 

Az Oklahoma State történetében nem ez az elsõ nagy légi katasztrófa, 2001 januárjában az egyetem férfi kosárlabdacsapata mellett dolgozó szakmai stáb több tagja hunyt el egy hasonló balesetben.

Hirdetés