Hirdetés
Archivum

Tükörsima forduló:

:

Hirdetés

Nem hozott különösebb izgalmakat az élcsapatok számára a Spanyol Bajnokság hétközi fordulója. A második körben is mindegyik EuroLigás résztvevõ magabiztos gyõzelmet aratott. A játéknap Sancho Lyttle klasszis teljesítményérõl marad emlékezetes.

A Salamanca a Sóller együtteséhez látogatott. A jelentõsen megerõsített, bajnoki címre törõ gárdát egy negyeden át tudták szorongatni a hazaiak. A 23-22-es elsõ szakasz után, a második etapot 8-23-ra hozta a Salamanca, ezzel eldöntve az összecsapás sorsát. A második félidõben, a harmadik és a negyedik negyedben is faragott a különbségen a Sóller, de fordítaniuk már nem sikerült. A vége 69 – 76 lett. A Salamnacából ezúttal is mind a 12 játékos lehetõséget kapott, de kiemelkedett Sancho Lyttle. A spanyol válogatott centere a beszámolók szerint ellenállhatatlanul játszva 22 pontot és 12 lepattanót szerzett. A játéknap legértékesebb játékosának is megválasztották Lyttle-t.

A Rivas Ecopolis a Hondarribia-Irún vendége volt. A találkozón nem lépett pályára Amaya Valdemoro, így a madridiaknak akadtak kellemetlen pillanataik. 25 percen át a Hondarribia-Irún kifejezetten szépen tartotta a lépést. A Rivas a végül 24 pontig jutó Aguilar vezetésével a negyedik szakaszban darálta be ellenfelét. A lefújás pillanatában 59-76 állt az eredményjelzõn. A fáradhatatlan Aguilar mellett Paris és Bonner emelkedett még ki a gyõztes csapatból. A Hondarribia-Irún legjobbja pedig a pécsiek régi ismerõse Amra Dapo volt, 13 pontjával és 2 lepattanójával.

A címvédõ Ros Casares Valencia az Extrugasa otthonában diadalmaskodott. A Ros Casares-nél vannak a legnehezebb helyzetben, mivel a keret tagjai közül, akik nem voltak ott a VB-n, azok a WNBA rájátszásában játszottak. A fáradt csapat miatt ezúttal is 12 emberes rotációt alkalmazott Jordi Fernández mester, ami be is jött. A 15 pontig jutó Brunson vezetésével 48 -64 arányú gyõzelmet aratott a címvédõ.

Somogyi Andrea csapata az Ibiza a C.B. Olesa gárdáját fogadta és gyõzte le 80–56-ra. Somogyi közel 10 percet kapott és ez idõ alatt két sikertelen dobása volt.

Eredmények

SÓLLER BON DÍA! – PERFUMERIAS AVENIDA 69-76
HONDARRIBIA – IRÚN – RIVAS ECOPOLIS 59-73
MANN FILTER ZARAGOZA – CADI LA SEU D´URGELL 66-49
EXTRUGASA – CIUDAD ROS CASARES VALENCIA 48-64
RC CELTA INDEPO – GIRONA FC 58-63
GRAN CANARIA 2014 LA CAJA DE CANARIAS – UNB OBENASA NAVARRA 74-45
PALACIO DE CONGRESOS DE IBIZA – C.B. OLESA 80-56

Hirdetés