Hirdetés
Magyarország

Túl utolsó felkészülési mérkőzésein a Vasas Akadémia:

:

Hirdetés

Múlt héten négy felkészülési mérkőzést vívott a Vasas Akadémia. A klub közzétette visszatekintő összeállítását, mely Bach Boglárka súlyos bokasérüléséről is beszámol. Részletek a Vasas közleményében.

Fotó: Vasas Akadémia

Háromnapos felkészülési turnét tartott a Vasas Akadémia NBI/A csapata a múlt héten. Két hazai mérkőzés mellett Földi Attila lányai külföldön is pályára léptek, így készülve a pénteken kezdődő szezonra.

Az első megmérettetés szerdán, hazai pályán várt ránk, ahol a TFSE-MTK volt az ellenfél.

“A mérkőzés elején csapatunknak még volt némi lendülete és ritmusa, de itt sem volt elmondható, hogy jól játszunk. A folytatásban aztán ezt is szép lassan elveszítettük, így semmi értékelhető nem marad a játékunkban. Olyan mérkőzést produkáltunk, hogy ki lehet jelenteni, ennél gyengébben nem tudunk játszani. A mérkőzés során a legtöbb problémánk a lepattanóknál volt, ami részben annak köszönhető, hogy Brianna gyorsan faultproblémákba került, és még mindig várunk Sara Heljic felépülésére, így ez az elem azért jobb kell, hogy legyen a folytatásban. A mérkőzés során pontosan látszódott, mindenben előre kell lépnünk, és, hogy ebben a pillanatban még nem vagyunk készen. A mérkőzés összes pozitívuma, hogy annak ellenére, hogy borzalmasan játszottunk, így is egál mérkőzést sikerült produkálni, ami megnyugtató, hiszen ennél egyértelműen csak jobbra vagyunk és leginkább leszünk képesek” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Földi Attila.

Egy nappal később, csütörtökön Kassára utazott csapatunk, ahol a Young Angels Kosice volt az ellenfél.

“Egy nappal a TF elleni meccs után nem lehetett számítani sokkal jobb teljesítményre, mint előző nap. Pár dologban próbáltunk javítani, több kevesebb sikerrel. Sikerült kicsit precízebben játszanunk, és pontosabban használni a figuráinkat, talán némileg pontosabban védekezni, de továbbra is távol vagyunk attól amit szeretnénk mutatni. Ezen a mérkőzésen legalább egyéni teljesítmények voltak, ami egy nappal előtte nem volt elmondható. Két amerikai légiósunk tudott jó teljesítményt felmutatni, és velük együtt Tóth Orsi és Karlóczai Julianna tudott jó teljesítményt felmutatni. Az egész mérkőzés azonban teljesen rosszul alakult abból a szempontból, hogy az egyébként is gyenge formánk közepette, elveszítettük a vezérünket, Bach Bogit, akire szerencsétlenül ráesett a hazaiak egyik játékosa, és súlyos bokasérülést szenvedett” – foglalta össze Földi Attila.

Young Angels Kosice – Vasas Akadéma 66-85

Legjobb dobóink:

Murray T. 26, Frasier B. 18, Tóth O. 11, Karlóczai J. 11Pénteken Kassán folytatódott a turné, ahol ezúttal junior csapatunk lépett pályára néhány felnőtt játékossal kiegészülve.

“A meccs kezdete előtt a Kassa elnöke mérges volt, mivel látta, hogy öt játékosunk nem fog játszani. Megnyugtattam, hogy így jó ellenfél leszünk, és végül így is lett. A meccs nagyobb részében még vezettünk is. A vereség annak köszönhető, hogy az ellenfél 36 büntetőt dobott, mi pedig 18-at, valamint úgy kellett beosztani a játékperceket, hogy a játékosaink ne legyenek fáradtak a délutáni Miskolc elleni meccsen. Különösen örülök, hogy négy játékosunk is tíz pont felett dobott. Sok pozitívumot lehetett látni a meccsen, és az összes játékost dicséret illeti. A meccs után a Kassa elnöke is bocsánatot kért” – mondta a csapat edzője, Krivacsevics Dragoljub.

Young Angels Kosice – Vasas Akadémia 81-73 (19-24,19-19,24-14,19-16)

Pontszerzők:

Young Angels: Drobna D.6, Majorosova 7, Kozakova 17, Balazova 10/3, Jassova, Drobna 6, Filickova, Michalova 2, Bohusova, Lawrence 8, La Claire 17, Bartasunova 7

Vasas Akadémia: Vukov Sz.2, Budácsik D.7, Smailbegovic N.12/3, Madár K.13/6, Szerencsés T.4, Madár E.13/6, Salamon Zs.12, Hisznyik D.4, Altmann A.3, Mudra V. 3/3

Nem volt túl sok idő a pihenésre, hiszen pénteken már Miskolcon, az Aluinvent DVTK ellen lépett pályára a Vasas Akadémia.

“Felkészülési túránk utolsó felvonása Miskolcon volt a Diósgyőr ellen, hiszen szükségünk volt egy olyan mérkőzésre is, ahol komolyabb top csapat ellen játszunk, hiszen sok ilyen mérkőzés vár ránk a jövőben. A nagyarányú vereség ellenére itt volt a legtöbb használható periódusunk és megoldásunk. Kicsit fáradt csapatunkból nem sikerült pontosságot kierőszakolni, de a játékokból megvoltak a helyzetek, és sikerült időszakokra jó ellenfélnek bizonyulnunk. Arra kell törekednünk, hogy ezeket a periódusokat megnöveljük, és a védekezésünket pontosítsuk. Ki kell emelni ezen a mérkőzésen Briannát mert végre megmutatta azt, amiért idehoztuk, és komoly ellenfelek ellen, nagyon szép teljesítményt tett le az asztalra” – összegezte Földi Attila.

Aluninvent DVTK – Vasas Akadémia 81-53

Legjobb dobóink:

Frasier B. 24, Karlóczai J. 9

Hirdetés