Hirdetés
Utánpótlás

Tullner Krisztián a Széchenyi KA munkájáról:

:

Hirdetés

Tullner Krisztián a Széchenyi Kosárlabda Akadémia Facebook oldalán számolt be arról, hogy miként zajlik a munka a jelenlegi helyzetben.

Több, mint egy hónapja tart már a koronavírus járvány, és minden korosztályunk edzése szünetel, hogyan öltöd a napjaid?

Tullner Krisztián: Korán kelek mint mindig és a reggeli rutin feladatok után nekilátok néhány iskolai teendőmnek. Jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Edző szakos hallgatója vagyok levelezőn és ez a 4. félévem. Még kettő van hátra a befejezésig. Az online oktatás nagy segítség hiszen így sokkal több órán tudok részt venni. Gyakorlatilag olyan mintha nappali tagozatra járnék. Amikor nincs délelőtt órám, akkor se töltöm tétlenül a szabadidőmet. Egyéni értékelések írok a játékosokról, az elmúlt szezon mérkőzéseit nézem vissza, edzésnaplókat és egyéni videókat tekintek meg. Miben kell fejlődnünk és mi az, amit jól csináltunk. Tulajdonképpen ez az időszak megfelel egy kis önértékelésnek is, sőt! Minden edző aki fejlődni akar. tanul a hibáiból a pozitív visszajelzések pedig megerősítik abban, hogy jó úton jár. Délután jön egy kis agytorna és olvasás azután pedig az edzés. Rendszeresen járok futni és emellett itthon TABATA és HIIT edzéseket végzek. Az estét pedig valami jó film, sorozat nézésével zárom vagy pedig online beszélgetést folyatatok.

Mivel az U18-as Leány Válogatottnál szakmai stáb tag vagy, ebben az eseteben, van-e valami kötelezettséged?

Tullner Krisztián: Sajnos ahogy sejteni lehetett minden nyári programot törölni fog a FIBA és így is lett. Ez szerintem teljesen normális dolog. Hiszen fogalmunk nincs arról, hogy mikor tudunk majd munkába állni újra. Természetesen nagyon rossz érzés, de bele kell törődni. Nagyon jó lett volna ezen a nyáron is egy EB-n szerepelni. A tavalyi sikerek és élmények után még jobban vártam az összetartásokat. Teendőm egyelőre nincs azon kívül , hogy szinten tartsuk, tartsam a klub válogatott játékosait.

Te, mint a junior és NB1/B vezető edzője, a 2019/20-as szezont, milyen eredménnyel zártátok?

Tullner Krisztián: Sajnos ez a szezon volt eddigi pályafutásom legrosszabb szezonja, ha az eredményeket nézzük. Nagyon sok minden nem úgy alakult és sikerült ahogy azt augusztusban a szezon elején elterveztük. Mind a két bajnokságban szenvedtünk….. Sok volt a hiányzó és a sérült is.
Szakmai szempontból viszont úgy gondolom azok a fiatal játékosok akik nálam edződtek sokat léptek előre. Erősebb bajnokságokban játszottak és rengeteg tapasztalatot szereztek. Erre lehet építeni! Saját szempontomból pedig levontam a tanulságokat és értékeltem a hibáimat. Ezek a dolgok csak még erősebbé tesznek és még nagyobb elszántsággal fogok nekivágni a következő szezonnak, kihívásoknak.

Barátokkal, rokonokkal, családdal hogyan tartod a kapcsolatot?

Tullner Krisztián: Szerencsére a mai világban az internet nagy segítség. A családtagokkal heti rendszerességgel beszélek telefonon vagy neten. A csapatommal minden héten egyszer SKYPE-on beszélgetünk. A témát előre kiválasztjuk, de például mostanában kvíz versenyeket rendezünk, amit nemcsak ők, de én is nagyon élvezek. A barátokkal szintén neten keresztül tartom a kapcsolatot. Van egy edzői csoport, ahol komoly beszélgetések szoktak lenni kosárlabdával kapcsolatban. Ilyenkor néha a hosszú éjszakába nyúlnak az eszmecserék.

Hirdetés