Hirdetés
Archivum

Tully Bevilaqua visszavonul:

:

Hirdetés

Tully Bevilaqua bejelentette, hogy a WNBA szezon végén visszavonul. A 39 éves ausztrál irányító 14 évet játszott a tengerentúli profi ligában, de megfordult Sopronban is.

Forrás: www.wnba.com/silverstars/

Forrás: www.wnba.com/silverstars/

„Szomorúan, de a jövõre tekintve izgatottan jelentem be a visszavonulásomat. Nagy megtiszteltetés volt ebben a ligában játszani, de már várom, hogy hazatérhessek és több idõt tölthessek a családommal.” – olvashatóak Bevilaqua szavai a San Antonio Silver Stars sajtóközleményében.

Bevilaqua a legnagyobb sikereit az ausztrál válogatottal érte el, tagja volt a 2006-os világbajnok csapatnak és 2008-ból olimpiai ezüstérme is van. A WNBA-ben eddig 449 mérkõzésen lépett pályára, melyeken több mint 1900 pontot, 800 gólpasszt és 500 labdaszerzést jegyeztek fel a neve mellé.

A klasszis irányító a WNBA pályafutását a Cleveland Rockers együttesében kezdte  1998-ban, majd Portlandben és Seattle-ben is szerepelt. Tagja volt a Storm 2004-es bajnokcsapatának. Ezt követõen 2005 és 2010 között az Indiana Fever-t erõsítette és ez idõ alatt háromszor szerepelt a keleti fõcsoport döntõjében. 2011-ben került a San Antonia Silver Stars gárdájához. Bevilaqua számára ez az utolsó évad már amolyan levezetés, 5 percet tölt átlagban a pályán.

Az ausztrálok kiválósága Európában keveset szerepelt. Egy szezont töltött Németországban, ezt követõen pedig 2001 és 2003 között Sopronban játszott. Bevilaqua két Euroliga szezont teljesített soproni színekben, az elsõ évében 7.4 pont, 2.1 lepattanó és 2.3 gólpassz volt az átlaga, a másodikban pedig 8.1 pont, 2.9 lepattanó és 3 gólpassz.

Hirdetés