Hirdetés
3x3

Tüntetések árnyékában mutatták be a 3×3-as olimpiai selejtező logóját:

:

Hirdetés

Megtartották az indiai Bengaluru-ba tervezett 3×3-as olimpiai selejtező hivatalos logójának prezentációját. Könnyen lehet azonban, hogy a városra átterjedő tüntetések felülírhatják az eredeti terveket.

India egyszer már változtatni kényszerült biztonsági okok miatt a 3×3-as olimpiai selejtező helyszínén. Delhiben nem tudták garantálni a nemzeti delegációk biztonságát, így tették át az indiai Szilícium-völgynek nevezett Bengaluru-ba a tornát. Az igencsak fejlett térség sokáig békés volt, de a napokban egy polgármesteri döntés felkorbácsolta az egyébként is feszült közhangulatot.

Az indiai állampolgársági törvény módosítása miatt zajlanak tiltakozások országszerte, melyeknek már összesen 46 halálos áldozata van. Goutham Kumar, Bengaluru első embere rendeletben megtiltotta a városháza előtti tiltakozásokat. Ezzel pedig olajat öntött a tűzre. Az egyik legismertebb helyi aktivista például jelezte, hogy minden nyilvános rendezvényt, melyen a polgármester szerepel, blokkolni fognak és fekete zászlókkal tiltakoznak – olvasható az aninews.in jelentésében.

A FIBA folyamatos párbeszédet folytat az indiai szervezőkkel a biztonsági krízisről. Jelen pillanatban minden bizonytalan, csak egy biztos, hogy megtartották az esemény logójának hivatalos prezentációját. Egy óriási népszerűségnek örvendő indiai krikett játékos Anil Kumble avatta fel az alábbiakban látható logót. Szerepe szimbolikus és nem csak azért, mert Bengaluru-ban született, hanem mert a T20 krikett egyik meghatározó alakja. A krikettnek ezen rövidített formája két évtizeddel ezelőtt hasonló utat járt be, mint a 3×3-as kosárlabda. Nagyon szeretné India, ha ők is hozzá tudnának járulni a kosárlabda ezen szakágának felfuttatásához.

Fotó: Basketball Federation of India

Hirdetés