Hirdetés
Magyarország

Tursics Krisztián értékelése a Magyar Kupa után:

:

Hirdetés

Az NKE-FCSM Csata hivatalos honlapján Tursics Krisztián vezetőedző értékelte a szombaton véget ért Killik László Női K&H Magyar Kupa tapasztalatait.

Már a sorsolás pillanatában tudtuk, hogy a bajnokság egyik top csapatát kaptuk a Magyar Kupa negyeddöntőjében

fogalmazott a klub honlapján Tursics Krisztián, hozzátéve: kiemelkedő szakmai munka folyik a csapatnál, amely remek játékosokból is áll. Becsúsztak vereségek a bajnokságban, de pont a szezon legfontosabb meccseire lendültek bombaformába. Várható volt, hogy extrém nyomásnak és borzasztó agresszív védekezésnek leszünk kitéve – mondta.

JOBBAN MEGNYOMHATTA VOLNA AZ ELSŐ FÉLIDŐT AZ NKE FCSM CSATA

Az első félidőben azt hittem, hogy mi vagyunk a Sopron Basket. Vétettünk ugyan elemi hibákat, engedtünk üres ziccereket a Szekszárdnak, de így is vezettünk

– emlékeztetett a klub honlapján Tursics Krisztián, aki szerint még jobb játékkal és még erősebb fókusszal akár tíz pont körüli előnnyel is mehetett volna a félidőre a csapata, a játék képe alapján ez nem lett volna meglepő. Végül csak egy ponttal vezettek, ráadásul a dudaszó pillanatában egy védekezési hibát kihasználva fontos triplát dobott Studer Ágnes.

Fotó: MKOSZ/Rébay Viktor

Tursics Krisztián ugyanakkor pontosan tudta, hogy a harmadik negyedtől kezdve nem lesznek olyan frissek a lányai, mint a meccs elején, így egyáltalán nem volt meglepő számára a Szekszárd rohanása.

Nem tudtuk pozícióba juttatni a labdákat, nem tudtunk üres helyzeteket kialakítani, amit mégis sikerült, azt nem dobtuk be

– mondta a a klub honlapján Tursics Krisztián.

DOBÓSZÁZALÉKBAN ÉS LEPATTANÓZÁSBAN IS ALULMARADT AZ NKE FCSM CSATA
Bálint Rékáék a második félidőben is kiválóan dobtak, a 43 százalékos tripla-dobóteljesítményük pedig megpecsételte a Csata sorsát. Tursics Krisztián emlékeztetett: nem elsősorban ebben szokott erős lenni a KSC. A lepattanócsatát 20 egységgel nyerték meg a tolnaiak. Már az is nagy különbség, ha valaki 6-7 pattanóval többet szed le, ez viszont valósággal horribilis Tursics Krisztián értékelése alapján.

Rákérdeztek, hogy van-e vezetőedzőnek hiányérzete. Tursics Krisztián szerint apróságokban lehetett volna jobban dönteni, valamint nem minden kulcsembere volt a legjobb formában.

Ugyanakkor nincs szégyenkezni valónk, jó meccset játszottunk

– tette hozzá.

A VÉDEKEZÉS DOMINÁLT A KUPADÖNTŐN
A vezetőedzőt megkérdezték a kupadöntőről is. Tursics Krisztián elmondta, mindkét csapat nagyon magas szintű védekezést mutatott be, szinte csak extra dobásokból tudtak kosarat szerezni a játékosok. Persze kimaradtak üres dobások, a Sopron Basket pedig megmutatta, hogy egy ilyen szituációban is kiváló játékosokat tud harcba dobni – fogalmazott.

Ez is szép kosárlabda egy szakember számára, aki teljesen más szemmel néz egy-egy mérkőzést, de Tursics Krisztián reméli, hogy a szurkolók is örömüket lelték a fináléban.

Hirdetés