Hirdetés
Hirdetés
Magyarország

Tursics Krisztián értékelése – Európa Kupa selejtező győzelem után, magyar bajnoki rajt előtt:

:

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés

Bravúros 15 pontos győzelemmel debütált nemzetközi porondon a Ludovika-FCSM Csata. Az Európa Kupa selejtező párharc első mérkőzésén a fővárosi együttes 77-62-re győzte le az A3 Basket Umea csapatát, és ezzel komoly lépéselőnybe került a svédországi visszavágó előtt. A jövő héten csütörtökön esedékes folytatás előtt azonban következő megmérettetések várnak Tursics Krisztián lányaira – hétfőn számukra is megkezdődik a magyar bajnokság – a DVTK Miskolc csapatát fogadják a Ludovika Arénában.

A budapesti együttes vezetőedzőjét, Tursics Krisztiánt kértük fel egy rövid értékelésre – foglalja össze a történteket – illetve, hogy hogyan is fog kinézni a csapat számára a felkészülés a svédek elleni visszavágóig.

“Ez az egész rendezvény egy nagyon emocionális dolog volt számunkra, hiszen ez volt az első kupameccs a klub történetében. Nagy előkészületek zajlottak – kiváló rendezéssel – és végre olyan volt a hangulat, mint egy igazi kosárlabda mérkőzésen. Tényleg le a kalappal mindenki előtt, aki pénteken kilátogatott, elképesztő légkört teremtettek! – mondott köszönetet a szakember.

“Precízen készültünk az ellenfélből, és a találkozó folyamán ültek is azok a dolgok, amiket meccs előtt megbeszéltünk. Egy pozitív és jó játékot tudtunk nyújtani a svédek ellen, aminek nagyon örülök, viszont még közel sincs vége. Nagyon nehéz dolgunk lesz a visszavágón, hiszen jövő héten csütörtökön már mennünk is kell Svédországba, addig pedig még le kell játszanunk – hazai pályán – a Diósgyőr elleni szezonnyitót.

A DVTK ellen két nap múlva, hétfőn fogunk pályára lépni, így nem sok időnk van felkészülni egyik ellenfélből sem. Ezt figyelembe véve, már a mai napon is edzünk a lányokkal, hétfőn fogadjuk a miskolciakat, majd újabb két nap elteltével újra pályára lépünk a svédek ellen. A program úgy fog kinézni, hogy szerda reggel indulunk útnak, este érkezünk meg, csütörtökön reggel edzünk, majd este mérkőzés. ”

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés