Hirdetés
Magyarország

Tyaunna Marshall és Chelsea Nelson a PEAC új légiósai:

:

Hirdetés

A PEAC-Pécs a hivatalos honlapján adott tájékoztatást Tyaunna Marshall és Chelsea Nelson szerződtetéséről.

Két felnőtt magyar válogatott játékos, Kiss Virág és Wentzel Nóra, a szlovák válogatott Nikola Dudásová, valamint a Rátgéber Akadémia növendékei mellett további kiváló pécsi kosarasok és remek légiósok alkotják majd a PEAC-Pécs keretét a 2021/2022-es szezonra. Csapatunk két amerikai játékossal bővült, Tyaunna Marshall és Chelsea Nelson is Pécsre igazolt.

– olvasható a PEAC-Pécs közleményében, mely az alábbiak szerint mutatja be az új játékosokat.

A 28 esztendős, 175 cm magas, kettes-hármas poszton bevethető Marshall legutóbb az olasz élvonalban pattogtatott, a Ragusa együttesében ért el 10,7 pontos és 5,3 lepattanós átlagot. Előtte szintén Olaszországban légióskodott, a San Martino csapatával az elődöntőig jutott, a szezon végén pedig beválasztották az olasz bajnokság All Star csapatába. Első európai éveiben viszont négy szezonon át a Sepsiszentgyörgynél profiskodott, ahol háromszoros román bajnok és kupagyőztes lett. Az Egyesült Államokban a Georgia Tech Egyetemen végzett, a New York Liberty tizennegyedikként draftolta a WNBA-ben, végül az előszezonban lépett pályára a tengerentúli profi ligában. Azóta Európában légióskodik. A szekszárdi idényében az Eurobasket.com kosárlabda szakportál az Év bedobójának választotta a magyar bajnokságban a 2019/2020-as szezonban. A remek statisztikai mutatókkal rendelkező Tyaunna Marshall igazi erőssége lehet fiatal csapatunknak – írja a PEAC-Pécs honlapja

A szintén amerikai, 25 esztendős Chelsea Nelson 188 cm magas, négyes poszton bevethető játékos, utolsó két idényében az izraeli bajnokságban szerepelt a Hapoel Rishon Le-Zion együttesében. A statisztikai mutatók alapján imponáló, 18,7 pontos és 8,8 lepattanós átlagot produkált az idei szezonban, a 2019/2020-as bajnokságban pedig 15,8 pontot és 10,0 lepattanót szerzett meccsenként. 2018-ban a North Carolina State Egyetemen végzett, részt vett a Phoenix Mercury edzőtáborában, majd az izraeli első szezonját megelőzően Európában elsőként a spanyol bajnokságban mutatkozott be a Quesos el Pastor Zamarat együttesében.

Mindkét új légiósunkat az augusztusi felkészülési időszak elejére várjuk Pécsre. Lesz mit ellesniük az edzéseken az akadémiás fiataljainknak

– mondta Éles Péter, klubmenedzser a PEAC-Pécs honlapján.

A PEAC-Pécs hivatalos honlapja a 2021/2022-es keretét az alábbiak szerint foglalta össze: “Fontos számunkra, hogy két felnőtt magyar válogatott játékosunk, Kiss Virág és Wentzel Nóra, valamint a szlovák válogatott Nikola Dudásová is a mi sorainkat erősíti. A Rátgéber Akadémia növendékei közül immár az első csapatnál számíthatunk Ilina Selcova, Laczkó Sára, Olawuyi Adenike, Csényi Anna, Kötő Luca és Bojtár Boglárka játékára, akik így már a felnőtt élvonalban bontogathatják szárnyaikat. Jelentős stabilitást ad csapatunknak, hogy a Csirke Ferenc vezetőedző által irányított együttesben ott vannak a PEAC-Pécs rutinos, kiváló teljesítményre képes helyi kosarasai, mint Sarok Nikolett és Szücs Réka is.” – írja a klub közleménye.

Hirdetés