Hirdetés
Utánpótlás

Hasznos összetartások után az U16-os válogatott:

:

Hirdetés

Július 1-én kezdődik az U16-os válogatottunk közvetlen felkészülése a miskolci Európa-bajnokságra. Előtte azonban májusban és júniusban is volt egy-egy rövid összetartása a csapatnak. A júniusi alkalom a napokban ért véget. Ezt követően kérdeztük Czirják Szilvia szövetségi vezetőedzőt.

„A tavaszi Héraklész-hét menetrend szerint a tavaszi iskolai szünet egy teljes hete. Mivel sok játékosunk érdekelt volt az U18-as döntőben, ezért ketté bontottuk ezt a hetet. Áprilisban három napot töltöttünk együtt, még a junior döntőt megelőzően, hogy ne zavarjunk be a csapatok felkészülésébe. A fennmaradó négy napot pedig májusra időzítettük, akkor már a kadett döntő után pár nap pihenőt követően érkeztek a játékosok Sopronba.” – mondta érdeklődésünkre a szakvezető.

A csapatépítés elengedhetetlen feladatai mellett felméréseken is részt vettek a játékosok. Ezek kiértékelése megtörtént a közelmúltban, mely fontos visszajelzést adott a stábnak.

„A soproni összetartáson megismételtük azt a felmérés-sorozatot, amit novemberben is elvégeztünk a kerettagokon. A kettő adatsort összehasonlítottuk, hogy reális képet kapjuk a játékosok állapotáról.” – avatott be a munkába Czirják Szilvia.

„Mind az öt tesztbattérián végig tudtunk menni. Ezek az az antropometriai adatok, teststatikai vizsgálatok, erőnléti felmérés, kosárlabda tudás, illetve a mentális állapot pillanatnyi képe. Ennek köszönhetően komplex képpel rendelkezünk, mely kiváló alap a tervezéshez. Az eredmények kiértékelése fizikális területen szép előre lépéseket mutat. A mentális felmérés pedig jó versenyző képet adott. A közös munkánk ezen szakaszának ez volt a fő eleme. Ezen felül megpróbáltunk egy olyan 15 fős keretet összeállítani a stábbal, akikkel a közvetlen nyári Eb-felkészülés alkalmával is dolgozni fogunk. Májusban Sopronban és legutóbb Székesfehérváron már azzal a kerettel dolgoztunk, mellyel július 1-én a közvetlen felkészülést is megkezdjük.”

Változott a stáb összetétele az U16-os válogatottnál.

„Ábrahám Márta felkérést kapott a felnőtt válogatott edzői pozíciójába, melyhez ezúton is gratulálunk! Egyik oldalról nagyon örültünk annak, hogy ilyen lehetősége nyílt, másik oldalról nézve viszont a tapasztalatával egy komoly erő lett volna a stábban. Végül olyan megoldást találtunk, hogy Székely Norbert az MKOSZ utánpótlás szakmai koordinátora a sokévi tapasztalatával segíti a munkánkat. Számítunk a támogatására, hiszen nekünk ez az első ilyen jellegű feladatunk. A scout edzői pozícióba pedig Győrből Lénárt Gábor csatlakozik, teljessé téve a stábunkat.” – összegzett Czirják Szilvia.

Az U16-os válogatott kerete: Babay-Bognár Kinga, Babovic Anja, Berzy Petra, Biczó Panna, Csaplár-Nagy Lara, Dinnyés Petra Bianka, Fárbás Emma, Gálos Hanna, Gréts Zoé, Kárpáthegyi Léda Anna, Kecsmárik Olívia Anna, Lép Izabella, Ocsenás Móna Petra, Puskás Lili Anna és Rigó Dorina.

Hirdetés