Hirdetés
3x3

Folytatódik az U17-es 3×3-as válogatott Eb-selejtezője Szolnokon:

:

Hirdetés

Vasárnap lezárul a szolnoki U17-es Eb-selejtező. A magyar válogatott a nyitó napon 14-6-ra alulmaradt Svédországgal szemben és sokáig emlékezetes küzdelemben 18-17-re verte Hollandiát. Nézzük, hogy mit hozhat a folytatás.

Válogatottunk 15 óra 15 perctől Írország ellen zárja a csoportkört. Győzelem esetén biztosan marad esély az Eb-részvétel kiharcolására. Ha a hollandok legyőzik a svédeket és hármas körbeverés alakul ki az élen, akkor még a csoport első helyére van matematikai esély. Vereség esetén már számolgatni kell. Akkor a hollandoknak mindenképpen ki kell kapniuk Svédországtól, hogy egyáltalán számolgatni tudjunk. Bármilyen forgatókönyv is valósul meg, egy biztos, minden szerzett pontnak lehet jelentősége.

Hatalmas küzdöttek a lányok és a kezdeti megilletődöttség után a második meccsen felszabadultan, bátran játszottak. Eközben az írek a svédektől és a hollandoktól is vereséget szenvedtek a nyitó napon. Mindkét riválisuknak kellemetlen ellenfelek tudtak lenni, de nem volt esélyük. Ugyanakkor még erről az ír csapatról is elmondható, hogy versenyzett korábban. Sőt, közülük Emma Gribben 2020 és 2021 nyarán végig játszott 3×3-at. Ő a 2005-ösök között Írországban ismertebbnek számít. Tavaly 5:5-ben FIBA-challenger versenyen is pályára lépett.

Nagy kérdés, hogy szombatról mit hoznak magukkal a csapatok a második napra. Különösen, hogy az Eb-selejtezőkön – legyen szó felnőttekről vagy U17-ről – a záró nap nagyon hosszú és idegőrlő tud lenni. A csoportgyőztesek alanyi jogon továbbjutók. A második és a harmadik helyezettek keresztbe játszanak 21 óra 35 perces és 22 órai kezdéssel.

Hátralévő mérkőzések

14:50 Észtország – Lettország
16:40 Ausztria – Litvánia
17:30 Nagy-Britannia – Észtország
19:45 Litvánia – Lettország
20:10 Ausztria – Nagy-Britannia

Hátralévő mérkőzések

15:15 Magyarország – Írország
17:05 Svédország – Hollandia

Hirdetés