Hirdetés
Archivum

U17-es Világbajnokság – 2. nap:

:

Hirdetés

Szombaton a második napjához érkezett az U17-es világbajnokság. A korosztály legjobbjai kiváló mérkõzésekkel kedveskedtek a közönségnek.

Az A-csoportban a nap rangadójának az Egyesült Államok és Oroszország találkozója ígérkezett. Anna Arkhipova-Von Kalmanovich tanítványai azonban 70 mezõnykísérletükbõl csak 11-et értékesítettek, így végül 44 pontos vereséggel zárták az összecsapást. Az izgalmakat ebben a csoportban Franciaország és Törökország összecsapása tartogatta, ekkor az utolsó negyedben már 48-41-re mentek a vendégek. Ezt követõen a hazai szurkolók elképesztõ bíztatása közepette még 50-49-re felzárkóztak a franciák, de már fordítani nem tudtak. Kanada és Japán találkozóján kisebb meglepetésre a sötét lónak tartott japánok gyõzelmet ünnepelhettek.

Eredmények – A-csoport – 2.nap
Kanada – Japán 80-87
Amerikai Egyesült Államok – Oroszország 82-38
Franciaország – Törökország 51-54

A B-csoportban Argentína elképesztõ izgalmak közepette verte Belgiumot. A dél-amerikaiak 49-41-es elõnyre tettek szert a negyedik negyedben, a belgák azonban egy 12-4-es futással 53-53-nál egyenlítettek. Az utolsó percben az argentinok három büntetõbõl kettõt értékesítettek és ezzel behúzták a gyõzelmet. A két sztárcsapat, Ausztrália és Spanyolország, könnyedén verte az aktuális riválisát.

Eredmények – B-csoport – 2.nap
Argentína – Belgium 55-53
Ausztrália – Kína 75-92
Mali – Spanyolország 42-112

Hirdetés