Hirdetés
Archivum

U17-es Világbajnokság – 3.nap:

:

Hirdetés

Vasárnap egy újabb nagyszerû nap ért véget az U17-es Világbajnokságon. A házigazda franciák megszerezték elsõ gyõzelmüket, míg a torna meglepetéscsapata, Japán, folytatta a menetelését.

Az A –csoportban az észak-amerikai rangadón az Egyesült Államok kiütötte Kanadát. Az amerikaiaknál egy egészen sajátos teljesítményt láthatott a publikum. Kaleena Lewis 19 perc játék alatt 21 pontot szerzett.  A csoport második találkozóján a rendezõ franciák a nagy jövõ elõtt álló, ezúttal 14 pontig jutó Christelle Diallo vezetésével 3 ponttal legyõzték a gyengélkedõ oroszokat. A torna meglepetés válogatottja Japán pedig 20 ponttal verte Törökországot.

A – csoport – végeredmények 3.nap
Amerikai Egyesült Államok – Kanada 114-57
Oroszország – Franciaország 53-56
Japán – Törökország 80-60

A B-csoportban Ausztrália a papírformának megfelelõen 20 ponttal gyûrte le Argentínát, míg Kína 49 ponttal mosta le Malit. Az igazi rangadót Belgium és Spanyolország mérkõzése jelentette. Ez gyakorlatilag a tavalyi U16-os EB döntõjének visszavágója volt. Nem elírás a visszavágó, ez a remek belga generáció ugyanis 55-54-re legyõzte a kontinensen már-már verhetetlennek gondolt spanyolokat. Érdekesen alakult a találkozó, három negyeden át vezettek a hispánok, de a negyedik 10 percet 20-7-re nyerték a belgák és ezzel behúzták a gyõzelmet.

Érdemes megjegyezni a neveket, a gyõztes csapatból a 16 pontot szerzõ Julie Vanloo és a 14 pontig, 8 lepattanóig jutó Emma Meesseman remekelt. A spanyoloknál Andrea Vilaró Aragonés  (13 pont, 7 lepattanó) bizonyult a legjobbnak.

B – csoport – végeredmények 3.nap
Argentína – Ausztrália 77-57
Spanyolország – Belgium 54-55
Kína – Mali 103-54

A hétfõi szünnap után kedden folytatódik a torna.

Hirdetés