Hirdetés
Utánpótlás

U19-es és U17-es leány Világbajnokságot rendez hazánk:

:

Hirdetés

A FIBA bejelentette a következő három évre a korosztályos Világbajnokságok házigazdáit. A női szakágat tekintve Magyarország 2021-ben U19-es, majd 2022-ben U17-es Világbajnokságot rendezhet. Részletek a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének sajtóközleményében.

Forrás: MKOSZ Sajtóközlemény

A FIBA új rendszer szerint osztotta el a korosztályos világbajnokságok rendezését. A sportág irányítói úgy döntöttek, hogy több évre előre kijelölik az finálék helyszíneit. Az új struktúrában Magyarország három vb-t is rendezhet 2021 és 2023 között.

Első évben az U19-es női mezőny legjobbjai érkezhetnek hazánkba, hogy eldöntsék, ki lesz a világbajnok. 2022-ben az U17-es hölgyek világbajnokságának adhat otthont Magyarország, míg egy évvel később, tehát 2023-ban a fiú utánpótlás legnagyobb versenyének, az U19-es világbajnokságnak lesz rendezője a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége.

A FIBA közleményében kiemeli, hogy a magyar szövetség már többször bizonyította rátermettségét és szervezőkészségét olyan jelentős események szervezésével, mint a női Európa-bajnokság, számos korosztályos kontinenstorna, valamint a nagy sikert arató 3×3-as Európa-bajnokságok Debrecenben.

Forrás: MKOSZ Sajtóközlemény

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés