Hirdetés
Archivum

U19-es VB-csoportriválisunk USA utazó keretet hirdetett:

:

Hirdetés

A hétvégi összetartás tapasztalatai alapján kihirdette 12 fõs utazó keretét az Egyesült Államok válogatottjának szakmai stábja a 2019-es U19-es Világbajnokságra. A tornán a csoportkörben riválisaink lesznek az amerikaiak.

Ahogy arról nagy terjedelemben hírt adtunk, az Egyesült Államok válogatottjának szakmai stábja 32 fõnek tartott edzõtábort a hétvégén. Az U19-es együttesek összeállítása az egyik legnehezebb, hiszen ide már beférhetnek az egyetemi versenyrendszerbõl az elsõévesek, de már a legjobb középiskolások is helyet követelnek maguknak.

Az USA Basketball közleményében Jennifer Rizzotti szakmai vezetõ is ezt hangsúlyozta nyilatkozatában. “Sokszínû a csapatunk, akár a versenytapasztalatot, akár az életkort tekintve. Itt vannak már azok a lányok, akik elsõ évüket fejezték be az egyetemen és egyetemi edzõk irányítása alatt dolgoztak egész évben. Mellettük viszont nagyon sok olyan fiatalt is láttunk, akiknek szintén komoly tapasztalatuk van korosztályos válogatott eseményekrõl. A szakmai stábnak nem csak az a feladata, hogy megtalálja a 12 legjobb játékost, hanem az, hogy a legjobban vegyítse a különbözõ helyzetbõl érkezõket.” – fogalmazott Rizotti.

Tavaly az U17-es Világbajnokságon az Egyesült Államok válogatottjából Völgyi Péter tanítványai elõdöntõt vívtak. Abból a csapatukból a legjobb hatos: Belibi, Boston, Brink, Bueckers, Taylor és VanLith került be az U19-es utazó keretbe. Mellettük öt elsõéves egyetemista lehet a vezér, akik mind Divízió I-es szakmai programokból kerültek ki. Queen Egbo és NaLyssa Smith tagja volt a Baylor bajnokcsapatának, míg Jordan Nixon a Notre Dame alakulatát erõsítette.

Az amerikaiak július 5-én kezdik a közvetlen felkészülést az U19-es Világbajnokságra. A torna elõtt pedig Tokióban vesznek részt egy felkészülési tornán. Július 20. és 28. között kerül megrendezésre Thaiföld fõvárosában, Bangkokban a 2019-es U19-es leány kosárlabda Világbajnokság. Egy nagyon nehéz alapcsoport jött össze, ahol az USA és hazánk csapata mellett Dél-Korea és Ausztrália szerepel egy négyesben.

Az utazó keret: Francesca Belibi, Aliyah Boston, Cameron Brink, Paige Bueckers, Caitlin Clark, Queen Egbo, Naz Hillmon-Baker, Rhyne Howard, Jordan Nixon, NaLyssa Smith, Celeste Taylor és Hailey Van Lith.

Hirdetés