Hirdetés
Magyarország

Edzőmérkőzést vívott a felnőtt és az U20-as válogatott:

:

Hirdetés

Felnőtt és U20-as női válogatottjaink egymás ellen játszottak edzőmérkőzést szerda délután a székesfehérvári MKOSZ-csarnokban – adta hírül a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének hivatalos honlapja.

A találkozó első másfél negyede egyértelműen a kifejezetten bátran játszó, pontos távoli dobásokkal operáló U20-as együttesé volt: Gáspár Dávid alakulata Wentzel Nóra vezetésével 17-10-re nyerte az első felvonást, majd a második közepén már 24-11-re is vezetett. A felnőtt nemzeti csapat ekkor még sok hibával játszott támadásban, de egyre jobban kezdett felpörögni, Aho Nina pedig a félidőt jelző dudaszó pillanatában kiegyenlített (27-27). A fordulás után Székely Norbert együttese irányított, és végül 67-41-re győzött is. Ettől függetlenül az U20-as csapat nagyszerűen helyt állt a (jóval) tapasztaltabb ellenféllel szemben.

Magyarország – Magyarország U20 67-41 (10-17, 17-10, 24-7, 16-7)

Magyarország: Studer 6, Weninger 6, Lelik 7/3, Barnai 6, Kiss V. -. Csere: Dubei 9/3, Kányási 7/3, Aho 5, Horváth B. 2, Kiss A. 6, Bálint 8, Mérész 5, Zele -.
Magyarország U20: Angyal 6/6, Mányoky 3/3, Wentzel 12/6, Horváth F. 4, Budácsik 5. Csere: Révész -, Keita -, Bacsó 3, Boros J. 3, Juhász -, Rozmán -, Varga S. -, Tóth F. 2, Vég-Dudás 3.

Székely Norbert, a felnőtt válogatott szövetségi kapitánya: Az biztos, hogy ez egy nagyon jó lehetőség volt arra, hogy végre játszunk ennyi idő után. A játék volt a cél, a játék volt a legfontosabb. Nagyon élveztem azt, hogy végre itt ülhettem a kispadon, a játékosok pedig a pályán lehettek, ráadásul az U20-asokkal együtt a magyar elit játszott egymás ellen. Ez így nagyon jó volt. A második félidő már kicsit élvezhetőbb is volt. Az első félidő gyakorlatilag egy ámokfutás volt, és nem az U20-as oldalról, hanem inkább a felnőttek részéről. Utána aztán egészen jó sebességre tudtunk váltani, és a 15. perc környékétől már olyan ritmusba kerültünk, amit szeretnénk majd játszani. Nincsenek begyakorolva a dolgok, nem pontosak mozgások, amiket most végrehajtunk, de szerintem ez a következő két hétben még sokkal pontosabb és egyre jobb lesz. Azt gondolom, az első negyed kivételével elégedettek lehetünk a felnőtt csapattal, az U20-szal pedig végig.

Gáspár Dávid, az U20-as válogatott szövetségi kapitánya: 11 napja vagyunk együtt, így azt gondolom a meccs képe alapján, hogy azt kaptuk vissza, amit eddig gyakoroltunk. Nagyon értékes és jó pillanatai voltak a mérkőzésnek, ügyesen játszottak a lányok. Ez egy nagyon jó lehetőség volt gyakorolnunk az eddigieket, úgyhogy szerintem egy nagyon fontos és hasznos meccs volt. Sajnálom, hogy nem folytatódhat tovább a nyár, mert ez egy igazán jó társaság, jó velük dolgozni. Sajnos a vírushelyzet okozta problémát csak így tudtuk megoldani, úgyhogy jövő nyáron folytatjuk a munkát és remélhetőleg év közben is, hogy tovább tudjunk fejlődni.

Fotó: MKOSZ

Hirdetés