Hirdetés
Magyarország

“Úgy érzem magam, mint ha a szülővárosomban játszanék”:

:

Hirdetés

Medgyessy Dóra a DVTK TV Napos oldal magazinjának adott egy hosszú interjút a szerződés-hosszabbításáról, a következő szezon terveiről és a 3×3-as válogatott olimpiai céljairól.

Mindenképpen szerettem volna Diósgyőrben maradni. Jól érzem, engem nagyon megfogott ez a közeg. Úgy érzem magam, mint ha a szülővárosomban játszanék. Minden játékos akkor tudja a legjobbat hozni, ha minden körülmény megfelel.

– mondta az Aluinvent DVTK-val a közelmúltban hosszabbító Medgyessy Dóra döntése érzelmi oldaláról. A DVTK a tabella második helyén állt, amikor a szezon félbeszakadt. “Csalódottnak érzem magam és sajnálom, hogy véget ért a bajnokság. Lehet, hogy esélyesek lettünk volna az aranyéremre. Nagyon jó csapatunk volt az idén és kezdett a társaság összerázódni pont akkor, amikor lefújták a bajnokságot.” – értékelte ezt az időszakot az irányító, aki az egységben látta a DVTK sikereinek a kulcsát.

A csapat magja évek óta együtt játszott, ami erős volt és tényleg barátként játszottunk együtt a pályán. A két év alatt, amit itt töltöttem, az öltözőben sem volt még egy rossz szóváltás sem, ami elég ritka egy női csapatnál. Jó kis társaság volt és nagyon sajnálnám, ha akárkit elveszítenénk. Ilyen a sport. Újabb lehetőségek adódnak mindenki előtt és mindenki a legjobbat próbálja kiválasztani.

Edzőváltást hoz az új évad a DVTK-nál. Ez Medgyessy Dóra szempontjából azért is lehet különösen szokatlan helyzet, mivel Cziczás Lászlóval már Cegléden is együtt dolgozott. “Lacit én már elég régóta ismerem. A meghosszabbított keze voltam a pályán, amivel tudtam élni. Nehéz lesz és nekem személy szerint furcsa is, hogy nem az ő irányítása alatt fogok játszani. Bízom benne, hogy az évek során valamikor talán találkozunk. Abban biztos vagyok, hogy pótolni fogjuk őt és a legjobb ember kerül a DVTK csapatának élére.”

Az új vezetőedző érkezése mellett a játékoskeret is átalakul Miskolcon. “Azt tudom, hogy nagyon sok tehetséges fiatat kerül a csapathoz. Új szerep vár rám és bízom benne, hogy nekik tudok segíteni. Egy-egy rutinos játékos szerepe nagyon fontos lesz olyan meccseken, amikor el kell dönteni a találkozót.” – fogalmazott a jövő évi csapattal kapcsolatban Medgyessy Dóra, aki erről az új szerepről így nyilatkozott:

Nagyon szeretem a kihívásokat és mindenkinek jó egy kis újítás, hogy egy új szerepben próbálja ki magát. Edzői oldalról is más lesz. Az én feladatom lesz, hogy kivívjam a bizalmát és remélem, hogy fogunk tudni ugyanúgy együttműködni, mint a Lacival. A játékosok oldaláról is más lesz, hogy mennyire tudunk együtt működni a pályán. Én nagyon bízom benne, ha nem lesz ilyen teher a nyakunkon, akkor nem várt sikerekre is képesek lehetünk. Fiatal játékosok esetében nagyon fontos, hogy nincs az a teher a nyakukon, amiért küzdeni kell, úgy könnyebben tudnak teljesíteni.

A célokról, az elérhető eredményekről Medgyessy Dóra sportszerűen fogalmazott: “Amikor körvonalazódik, hogy milyen erősítések mennek végbe a többi csapatnál, akkor tudunk célokat kitűzni. Személy szerint én soha nem szeretek veszíteni. A játékosok is ilyenek lesznek mellettem. Ez a mentalitás nagyon fontos. Ne azt nézzük, hogy ki ellen játszunk, mi vagyunk-e az esélyesek vagy sem. Mindenképpen győzni menjünk ki a pályára.”

Medgyessy Dóra a 3×3-as válogatott olimpiai céljairól is elmondta a gondolatait. A selejtezők elhalasztása adta helyzetből kell kihozni a maximumot.

Bízzunk benne, hogy ez csak meg fog minket erősíteni. Időt nyertünk úgymond és így még többet tudunk készülni rá. Nekem olyan érzésem volt, hogy ha már kint lettünk volna az olimpián, akkor ott bármi megtörténhet. A kijutás sokkal nehezebb, mint az ottani részvétel. Ott csak nyolc csapat van és mindenki fog mindenkivel játszani. Ami nekünk külön fekszik, hiszen itt az a jó, ha folyamatosan játszol. Napról napra jönnek a meccsek és megérzed a légkört, egymást.

– mondta Medgyessy, akit zárásul az esélyekről is kérdeztek.

Azt, hogy milyen esélyek lesznek, majd jövőre fogjuk megtudni. Itt csak 10 perc a meccs és mindenki meg tud verni minket. A pillanatnyi forma fog dönteni. Évről évre erősödik a mezőny és nem tudni, hogy milyen játékosokkal fognak felállni a különböző csapatok. Azt tudom, hogy a mi csapatunk régóta dolgozik együtt és nagyon erősnek érzem a mieinket.

Hirdetés