Hirdetés
Magyarország

“Úgy gondolom, ezt a szintet tovább tudjuk vinni a bajnokságban is”:

:

Hirdetés

Az Atomerőmű KSC Szekszárd a francia Saint Amand Hainaut Basket és az Elazig legyőzésével bejutott az Európa Kupa négyes döntőjébe. A török gárda elleni negyeddöntőben Studer Ágnes 16 ponttal és 6 gólpasszal vezette győzelemre csapatát. A klub honlapja az irányítót kérdezte a közelmúlt történéseiről és a közeljövőről.

Igazi „buborékspecialista” vagy! Győrben és Kayseriben is minden meccsen nagyszerűen játszottál, van ennek valami különleges oka? Mit csinálsz másképp ilyenkor? Ilyen sokat jelent neked, amikor napokig “össze van zárva” a csapat?

Szeretem amikor így egyben van a csapat, olyankor csak egymásra és a kosárlabdára koncentrálunk, hiszen mindent együtt csinálunk egész nap. Nagyon szerettem volna, hogy bejussunk a final four-ba, így magával ragadott az az érzés, hogy nagyon akarom a győzelmeket és hittem is abban, hogy elérjük a célunkat.

Ahogy a csapat nagy részének, számodra is egy szintlépés, hogy az Európa-kupa négyes döntőjében folytatjátok tovább. Mit jelent ez neked?

Sokat, ahogyan a klubnak, a csapatnak és a városnak is. Más rendszerben rendezik a sorozatot, nem oda-visszavágós alapon, úgy tűnik, ez nekünk bejön. Ez már önmagában is nagy siker, de egyben lehetőség is, hogy egy kiugróan remek eredményt érjünk el a négyes döntőben.

DeWanna Bonner látszólag nagyon gyorsan beépült az együttesbe. Mit gondolsz róla, mennyire lepődtél meg azon, hogy ilyen hamar kulcsszereplője lett a csapatnak?

Már az első pár szekszárdi edzés után látszott, gyorsan beilleszkedik, rövid idő alatt megtanulta a figuráinkat, persze az éles meccs azért más. Mindannyian kíváncsiak voltunk, mire képes Kayseriben, de bizonyított, nagy erősítést jelentett, segített nekünk, nekem is, de én erre is számítottam.

Mit mondott neked az Elazig utáni meccset követő vacsora végén, amikor odament hozzád és megölelt?

Meglepődtem. Azt mondta, remekül játszottam, és nagyon tetszik neki, ahogy kosárlabdázok, s hogy a törökök elleni meccs végén rám nézett és azt látta, nem stresszelek, teljesen nyugodt vagyok. Azt is mondta, elvisz magával Amerikába, én meg rávágtam, benne vagyok – ezen aztán jót nevettünk. Jól estek a szavai, óriási elismerés ez egy világklasszistól, megkönnyeztem a dicséretet.

Jövő héten már jön a bajnoki negyeddöntő – milyen mentális állapotban várjátok a rájátszást?

Ez a siker nyilván pozitív energiákat és egy nagy lökést ad a csapatnak, az önbizalmunknak a magyarországi folytatásra is. Már a győri buborékban is jól játszottunk, de utána a válogatott programja miatt szétszéledt a csapat, most viszont nincs szünet. Úgy gondolom, ezt a szintet tovább tudjuk vinni a bajnokságban is. Tele vagyok energiával, szeretném még ebben a szezonban párszor átélni azt a boldogságot és érzést, amit a továbbjutás után átéltünk Kayseriben.

Forrás: kscszekszard.hu

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés