Hirdetés
Magyarország

Új center érkezett az UNI-Győr – MÉLY-ÚT csapatához:

:

Hirdetés

Az UNI-Győr – MÉLY-ÚT a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Rachel Hollivay személyében új center érkezett a csapathoz. Részletek a klub közleményében.

Forrás: UNI-Győr – MÉLY-ÚT  hivatalos honlap

Karácsony előtt új edzője, karácsony után új centere lett csapatunknak. Mint arról beszámoltunk,  múlt szombaton, a Vasastól elszenvedett vereség után menesztett Milos Pavlovic helyét hétfőn Merim Mehmedovic vette át. Az új szakember december 29-én 18 órakor a ZTE elleni hazai bajnokin mutatkozik majd be a kispadon.

Könnyen elképzelhető, hogy már pályára léphet a nemrégiben igazolt amerikai center, Rachel Hollivay, aki a francia Villeneuve d’Ascq csapatától érkezett Győrbe.

A 196 cm magas játékos 1993. október 24-én született, és már tavaly is Franciaországban játszott, a Nantes Rezé gárdájában termelte a pontokat és szedte a lepattanókat.

Fotó: WNBA – Atlanta Dream

Fűzy András elnök így nyilatkozott az új szerzeményről: „Tipikus ötös poszton szereplő játékost tudtunk megszerezni a Villeneuve csapatától. Szerencsénk van, hogy a klub vezetésével meg tudtunk állapodni, ez Halm Rolland sportigazgatónk munkáját dicséri. Hasonló stílusú centert a nyáron is kerestünk, de abból az összegből, ami rendelkezésünkre állt, nem találtunk megfelelőt, DeVaughn és Barnai más típusú játékos, így most belső psozton is bővülnek a variációs lehetőségek. Nagyon fontos egy ilyen játékos, mert sok meccsen elvesztettük a lepattanóharcot, nem voltunk annyira veszélyesek a palánk alatt, ez pedig a külső sor eredményességét is befolyásolta, hiszen kevesebb terület, lehetőség adódott számukra a kinti dobásokra, a kintről történő bontásokra. Most remélhetőleg ebben is előbbre tudunk lépni.

Hollivay rutinos játékosnak számít, hiszen több szezont lehúzott a WNBA-ben, az Atlanta Dream játékosa volt 2016-ban és 2017-ben, legutóbb pedig a Los Angeles Sparksban szerepelt. Az amerikai kosaras karrierje a Rutgers Egyetemen kezdődött – itt az egyik legjobb blokkoló játékos volt –, onnan draftolta az Atalanta. Játszott még Spanyolországban, Törökországban, Dél-Koreában, Kínában és Montenegróban is.

Rachel Hollivay a Nantes-ban 10,33 pontot és 7,17 lepattanót átlagolt, a Villeneuve-ben kevesebb játékpercet kapott, így ott a mérlege 4,88 pont és 3,5 lepattanó volt meccsátlagban.

Hirdetés