Hirdetés
Archivum

Új center és három magyar fiatal a PINKK-nél:

:

Hirdetés

A PINKK Pécsi 424 közleményben jelentette be új igazolásait. Nevena Markovic személyében egy szerb-amerikai center és három magyar játékos érkezett a klubhoz.

Nevena Markovic az Egyesült Államokban egyetemi szinten a Divíziós I-es IUPUI (Indiana University – Purdue University Indianapolis) csapatában szerepelt, ahol utolsó szezonjában 11.2 pont, 6.3 lepattanó és 0.9 gólpassz volt az átlaga. Az elmúlt évadot Spanyolországban a Gran Canaria csapatánál töltötte, ahol 7.5 pontot és 7 lepattanót átlagolt.

A PINKK-hez Czinder Adrienn, Séra Nikolett és Benke Sára személyében három fiatal magyar játékos is érkezik. Róluk a klub közleménye az alábbiak szerint számol be: „Czinder Adrienn a Szombathelyi Egyetem csapatától érkezett. A 22 éves, 175 cm magas 1-2 posztokon szereplõ játékos az elõzõ bajnokságban 14,7 pont, 5,2 lepattanó és 3,7 gólpassz mérkõzésenkénti átlagot produkált. Czinder Adrienn a Sopron csapatában nevelkedett, 18 éves koráig 2 szezonon keresztül is az Uniqa Sopron felnõtt csapatban szerepelt, az Euroligában is bemutatkozott. Benke Sára 19 éves, 180 cm magas 2-3 posztokon bevethetõ játékos a PINKK csapatával kezdte meg a felkészülést a következõ szezonra. A szintén friss érkezõ Séra Nikolett 18 éves, 191 cm magas 5-ös poszton szereplõ U18-as válogatott kerettag tehetség. Mindkét fiatal a PEAC-Pécs csapatától érkezett. A három fiatal játékos az NBI A csoportos szereplés mellett meghatározó tagjai lehetnek a PINKK SE Amatõr NBI-es csapatának.” – olvasható a pécsiek tájékoztatójában.

Az is eldõlt a PINKK közleménye szerint, hogy az erõnléti edzõ Sánta Viktor lesz. A 42 éves testnevelõ, edzõ sportszakember érkezésével vált teljessé a csapat szakmai stábja.
 

Hirdetés