Hirdetés
Európa

Új Covid-19 szabályok lépnek életbe szombattól Franciaországban:

:

Hirdetés

Rengeteg mérkőzést kellett halasztani Franciaországban az elmúlt hetekben. A Bourges és a Lyon például még egyáltalán nem lépett pályára a bajnokságban. A járvány gyors terjedése mellett komoly konfliktusokat okozott a mezőnyben az eddig érvényben lévő biztonsági szabályozás, melyet sok esetben másként értelmeztek a klubok és a liga. Ezt alakították át most annak érdekében, hogy kevesebb halasztás legyen és gördülékenyebben haladjon a bajnokság.

A Francia Kosárlabda Szövetség (FFBB) honlapján megjelent közlemény szerint az új Covid-19 szabályok bevezetését széleskörű egyeztetések előzték meg. A legfontosabb üzenet, hogy a klubvezetők megállapodásán túl mind a 12 élvonalbeli gárda csapatkapitánya aláírta a szombaton életbe lépő új szabályokról szóló dokumentumot.

Továbbra is minden héten kötelezően PCR-teszteket kell végezni az élvonalbeli kluboknál. A korábbiakhoz képest a legfontosabb változás, hogy az új előírás kimondja: ha egy csapat keretében legalább hat felnőtt játékos negatív tesztet produkál, akkor a soron következő bajnoki lebonyolítható.

A szabályozás mostantól egyértelművé teszi, ha a heti tesztek során három új fertőzöttre bukkannak, akkor az egész csapatnak karanténba kell vonulnia. Ebben az esetben természetesen halasztásra kerülnek a karantén-időszakra kiírt összecsapások.

A tesztek, az orvosi vizsgálatok és a vírusfertőzésből felépülő sportolók visszatérésre vonatkozó előírások nem változtak.

Hirdetés