Hirdetés
Archivum

Új csapat az ausztrál profi ligában:

:

Hirdetés

Természetesen nem csak Európában zajlik gõzerõvel az új évad elõkészítése. A nap legfontosabb bejelentése ezúttal Ausztráliából érkezett, ahol a helyi profi liga a WNBL legeredményesebb klubját a Dandenong Rangers-t a Southside Flyers nevû csapat váltja.

A Southside Flyers a Dandenong Rangers licencét veszi át. Az új csapat elõdjéhez hasonlóan Melbourne és a Mornington-félsziget térségének együttese lesz. Ez gazdasági és így természetesen sportgazdasági értelemben is Ausztrália egyik kiemelkedõ régiója, így kulcsfontosságú, hogy minõségi nõi kosárlabda legyen a térségben.

Bár a Southside Flyers az eredményeket tekintve nem a Dandenong Rangers jogutódja, de természetesen tiszteletben tartják a Rangers múltját. Az új csapat tulajdonosa Gerry Ryan maga is éveken át volt a Dandenong Rangers egyik fõtámogatója. A csapat ráadásul az elõttünk álló évadban a Dandenong Stadium-ban rendezi a mérkõzéseit, ott, ahol az eredményes elõd a legnagyobb sikereit érte el.

Természetesen még javában zajlik a háttérben a papírmunka. A közeljövõben mutatják be a játékosállományt és a szakmai stábot. A csapat pedig szeptember elsõ hétvégéjén kezdi meg a felkészülést.

Az biztos, hogy a vezetõedzõ Cheryl Chambers lesz, aki jelenleg a felnõtt válogatott másodedzõje. A játékosokat tekintve pedig Jenna O’Hea szerzõdtetése hivatalos. A nemzeti csapat klasszisáról a tulajdonos annyit mondott: az elsõk között volt, aki elkötelezte magát az új projekt mellett.

Hirdetés