Hirdetés
Magyarország

Új csarnok épül Zalaegerszegen:

:

Hirdetés

A kulturális rendezvényeknél 4000 főt, a sporteseményeken 3000 szurkolót fogad majd be a csarnok, melyet a városképet meghatározó ikonikus épületként szeretnének létrehozni – írja a Magyar Építők az új zalaegerszegi csarnokról.

A létesítmény tervezését a Pulai Építész Iroda Kft. és az AOD Építész és Grafikus Iroda Kft. végezheti el nettó 339 millió forintos szerződéses értéken.

A kiírás szerint az alacsony energiafelhasználású, multifunkcionális csarnok kialakítása mellett a beruházás a parkoló kialakítását, közlekedési csomópontok átépítését, kapcsolódó közműépítéseket is tartalmazza.

A tervezési feladat egy 4000 fő befogadóképességű, 60 méter fesztávolságú multifunkciós rendezvény-, és sportcsarnok generáltervezése, amely a megrendelő számára alacsonyabb beruházási költséget és rövidebb átfutási időt eredményez

– olvasható az összegzésben.

Elsődleges szempont az alacsony üzemeltetési költség

A létesítmény a nemzetközi és hazai I. osztályú kosárlabda illetve egyéb sportrendezvények, továbbá kulturális rendezvények lebonyolítására is alkalmas lesz. Az épület befogadóképességéről az is kiderül, hogy a kulturális rendezvények esetében legfeljebb 4000 fő, viszont a kosárlabda és röplabda sport rendezvények esetében 3000 fő lesz. Ez a befogadóképesség fix lelátó és mobil lelátók alkalmazásával jön létre.

A közbeszerzés szövege az épülettel kapcsolatos esztétikai elvárásokra is kitér, eszerint a városképet meghatározó ikonikus épület jön létre. A tervezésnél továbbá elsődleges szempont a hosszú távon is fenntartható, időszakosan alacsony üzemeltetési költségű, épület létesítése. Szintén kiemelt szempont a funkcionalitás és az energiahatékonyság.

Hirdetés