Hirdetés
Archivum

Új csarnokában debütál szombaton a Washington Mystics:

:

Hirdetés

Szombatról vasárnapra virradóra hazai pályán is bemutatkozik a WNBA tavalyi nagydöntõse a Washington Mystics. Shatori Walker-Kimbrough-t is soraiban tudó együttes új csarnokában fogadja az Atlanta Dream gárdáját.

Fotó: Washington Mystics

Fotó: Washington Mystics

Tavaly szakmailag lépett szintet azzal a Washington Mystics, hogy fennállása során elõször bejutott a WNBA nagydöntõjébe, idébe pedig az infrastruktúrát tekintve is a legjobbak közé lép a klub. Bírtokba vehették ugyanis a tavaly õsszel átadott Entertainment & Sports Arénát, ami állandó és kizárólagos otthona lesz a csapatnak. Az edzéseit a felkészülési idõszakban már az új aréna minden igényt kielégítõ edzõközpontjában teljesítette a gárda. A pénteki foglalkozáson a DVTK-ból ismert Shatori Walker-Kimbrough-ról is itt készült a fenti kép. Tétmeccsen pedig szombaton debütál a csarnok.

A Mystics eddig a hazai találkozóit az alapszakaszban a 18 ezer nézõ befogadására alkalmas Capital One Arénában rendezte, míg a rájátszásban vagy a George Washington vagy a George Mason Egyetem csarnokában. Éppen abban, amelyik az adott idõpontban szabadnak bizonyult. Óriási problémát jelentett ugyanis, hogy a rendezvények tekintetében teljesen telített Capital One Arénában szeptember közepétõl egyszerûen nem tudtak helyet csinálni a nõi kosárlabdának. Ezzel pedig lépéshátárnyba sodorva a klubot.

Az Entertainment & Sports Arénában ilyen probléma nem lehet. Az NBA-ben szereplõ Washington Wizards együttesének fiókcsapatával, a G-League küzdelmeiben érintett Capital City Go-Go gárdával osztoznak mindössze. A G-League és a WNBA naptárja pedig nem ütközik.

Fotó: Washington Mystics

Fotó: Washington Mystics

Az új csarnok 4200 fõ befogadására alkalmas, ezzel még a WNBA-ben is viszonylag kicsinek számít, ugyanakkor csúcsmodern és a kilátogatók minden igényét kielégíti. Maximális szórakozást biztosítva. A Mystics-nél ennek megfelelõen számolhatnak azzal, hogy a kicsit 6000 fõ feletti tavalyi átlagnézõszámuk visszaesik. Ugyanakkor lényegesen jobb hangulatot, igazi otthonos hazai pályát várnak. Hiába voltak ugyanis hatezren a  Capital One Aréna lelátóin, olyan szinten “elvesztek” nézõk a hatalmas rendezvényközpontban, hogy hagyományosan a Mystics-nek voltak a leghangulattalanabb hazai meccsei a WNBA-ben. Ez most biztosan változni fog.

A klub mindent megtesz, hogy erõsítse beágyazottságát. Csütörtökön egy kiváló konferenciát rendeztek az Atlantic címû közéleti lappal közösen #AtlanticAthletes címen. Ennek középpontjában a nõi sportolók helyzete, nyilvános kiállásának jelentõsége és esélyegyenlõségi kérdések álltak. Kiváló beszélgetéseket hallgathattunk meg. A Mystics közösségi felületein vagy az esemény honlapján ezek felvétele még most is elérhetõ. Érdemes belehallgatni néhányba. Igazán gondolatébresztõ! Ennek az eseménynek szintén már az új rendezvényközpont adott otthont.

Fotó: Washington Mystics

Fotó: Washington Mystics

Térjünk rá a szombati összecsapásra, melyen a Mytics vendége az Atlanta Dream lesz. A tavalyi döntõs washingtoniak rangadóval indították az évadot, de múlt héten a Connecticut Sun otthonában 84-69-re alulmaradtak. Elene Delle Donne nem léphetett pályára térdsérülés miatt. Kristi Toliver pedig a találkozó elején egy hatalmas medvepuszit kapott és a bal combján zúzódás keletkezett. Le kellett cserélni és nem térhetett vissza. Hiányunkban támadásban erõtlennek bizonyult a Mystics. Szombaton este mind a ketten ott lehetnek a pályán az elsõ sajtóhírek szerint.

Az új csarnok és a felfokozott várakozás nyilván extra érzelmi többletet ad a washingtoni játékosoknak, ami növeli az esélyeiket. A Dream-nek ráadásul pénteken este is tétmeccse van, így dupláznak, ami mindig megerõltetõ. A két csapat tavaly elõdöntõt vívott és ezt a párharcot 3-2-re a Mystics nyerte. Még a Dream vezetett 2-1-re, de utána a Mystics fordított és drámai csatában a sorsdöntõ ötödik találkozót 86-81-re behúzta. Ahhoz a párharchoz hasonlóan a Dream-nél Angel McCoughtry nem léphet pályára. Ugyanakkor így is kiváló játékerõt képvisel a szervezett és szigorú védekezésre építõ gárda. Jessica Breland, illetve Renee Montgomery pedig támadásban képes kellõ pontot hozni számukra. A Mystics-nél majd figyelhetjük Shatori Walker-Kimbrough-t, aki eddig eredményes játékkal hívta fel magára a figyelmet.

Fotó: Washington Mystics

Fotó: Washington Mystics

Hirdetés