Hirdetés
Archivum

Új edzõ a DKSK nõi kosárcsapatánál, 10 milliós támogatás Miskolctól:

:

Hirdetés

Peresztegi Nagy Ákos lesz a következõ idényben a DKSK-MISI NB I-es nõi kosárlabdacsapat vezetõedzõje.

A klub a pénteki sajtótájékoztatón mutatta be a korábban a Szeged, illetve a Baja felnõtt nõi együttesénél dolgozott szakvezetõt, aki legutóbb a székesfehérvári Dávid Kornél Kosársuli szakmai igazgatójaként tevékenykedett.

Zsiga Marcell, Miskolc alpolgármestere elmondta: azzal a céllal láttak munkához, hogy minél több miskolci csapat jelenjen meg az ország térképén, és sikeres szerepléssel hívják fel magukra a figyelmet. Az elsõ évben is a csapat mellé állt a város, a következõben pedig lényegesen nagyobb mértékben, 10 millió forinttal segíti az NB I A csoportjában szereplõ alakulatot.

Szabó Tamás, a klubot mûködtetõ gazdasági társaság ügyvezetõje szerint a DKSK-MISI elsõ élvonalbeli évében Milen Vukicevic irányításával nem tudta teljesíteni az elsõ nyolc közé kerülést, a kilencedik helyrõl is lecsúszott a csapat. A klub irányítói szerint a keret alkalmas volt a célkitûzés elérésére, ezért határoztak a szakmai vezetés cseréje mellett, nagyobb költségvetéssel és megújuló játékosállománnyal (a régiek közül eddig hárman mondtak igent a folytatásra) igyekeznek megvalósítani terveiket.

Peresztegi Nagy Ákossal egy plusz egyéves szerzõdést kötött a klub. A hosszabbítás akkor lép automatikusan életbe, ha a csapat bejut a legjobb nyolc közé. A szakvezetõ elmondta, hogy 23. szezonját kezdi edzõként, a diósgyõri vezetõkkel február óta állt kapcsolatban, és a tárgyalások most jutottak el a záró szakaszhoz. A nyáron még lesz egy feladata, az U16-os fiú válogatott edzõjeként a B-divíziós Európa-bajnokságon szerepel, a felkészülést új csapatával augusztus elsõ napjaiban kezdi meg.

MTI

Hirdetés