Hirdetés
Archivum

Új edzõ, még hiányos keret, de nagy tervek Chicagóban:

:

Hirdetés

Vasárnap megkezdõdtek a WNBA csapatok edzõtáborai. Tekintsünk ki a Chicago Sky csapatára, ahol a szezon során majd Allie Quigley és Courtney Vandersloot szereplését is követhetjük. A csapatnál nagy változások történtek, rengeteg a kérdõjel, de közben hatalmasak a várakozások.

Fotó: Chicago Sky - sky.wnba.com

Fotó: Chicago Sky – sky.wnba.com

A Chicago Sky-nál több hiányzó is akadt még vasárnap. Allie Quigley kedden este az olasz bajnoki döntõ harmadik meccsén lép pályára. James Wade vezetõedzõ a Jekatyerinburg hosszú szezonja miatt – ahol szintén együtt dolgoztak – Courtney Vandersloot-nak még kimenõt adott. Mellettük többek között Gabby Williams vagy éppen Astou Ndour sem lehetett ott a csapattal.

James Wade elõször kapott vezetõedzõi posztot a WNBA-ben. Itt Európában a Jekatyerinburgnál Miguel Mendez segítõje és rengeteget várnak tõle a Sky-nál. Elsõsorban azt, hogy visszahozza a csapategységet és a “gyõztes kultúrát” a klubhoz. Tavaly elsõsorban morálisan esett szét a Sky. A keret is felfrissült, hiszen az edzõtáborba meghívott húsz játékos közül kilencen új szerzemények. A Draft-on kedvezõ pozícióban választhatott a Sky és egy igazi klasszist hoztak el Katie Lou Samuelson személyében. A UConn sztárja rendkívül ponterõs és több poszton is bevethetõ, jelentõsen javíthatja a variációs lehetõségeket.

A Sky-nál óriási kérdés, hogy ki lesz a második számú irányító Courtney Vandersloot mögött. Még mindig bizonytalan, hogy mikor térhet vissza Jamierra Faulkner. A megújult szakmai stáb bizalmat szavazhat Linnae Harper-nek, aki tavaly nyáron 24 meccsen remekül oldotta meg ezt a posztot. Ott van még azonban Hind Ben Abdelkader és Chloe Jackson is. Közülük szintén választhatnak.

Fotó: Chicago Sky - sky.wnba.com

Fotó: Chicago Sky – sky.wnba.com

Bemutatkozásul James Wade és brutálisan nagy iramú edzést vezényelt. “Nem iszom kávét, a munkátok intenzitása a koffein számomra.” – mondta a csapatnak a szakvezetõ. Wade a helyszínen dolgozó újságíróknak az edzõtábor elsõ napját követõen diplomatikusan értékelt.

“Nem tudom, hogy voltak-e konkrét elvárásaim a nyitó nap elõtt. Nehéz ezt így megfogalmazni. Egy biztos, hogy nehéz napra készültünk, mindenki számára sok új információval. Volt, ami tetszett, volt, ami nem. Sok munka áll még elõttünk. A fáradtság egyértelmûen megjelent, de a végére már kezdett belejönni a csapat. Meg kell még találni a ritmust, az energiát, a sebességet a 3-4 órás napi edzéseinkhez.” – mondta Wade.

Fotó: Chicago Sky - sky.wnba.com

Fotó: Chicago Sky – sky.wnba.com

Hirdetés