Hirdetés
Archivum

Új edzõje van a Salamancának:

:

Hirdetés

Hétfõn délután egy sajtótájékoztató keretében bemutatták a Salamanca új vezetõedzõjét Lino López-t.

Fotó: perfumeriasavenidabaloncesto.com

Fotó: perfumeriasavenidabaloncesto.com

Egy korszak lezárul a Salamanca életében, miután két és fél után távozik a vezetõedzõi posztról Miguel Ángel Ortega. A tapasztalt szakember 114 mérkõzésen irányította a spanyol bajnokot. Ezeken 93 gyõzelmet ért el és összesen hét trófeát nyert: három bajnoki címet és két-két Spanyol Kupát, illetve Szuperkupát.

A Salamanca új vezetõedzõje Lino López lesz, aki a nõi kosárlabdát követõ közönség számára az UNI Ferrol kispadjáról lehet ismerõs. A 42 éves szakember profi kosárlabda pályafutása lezárását követõen hét évvel ezelõtt vette át az UNI Ferrol irányítását. Nagy utat tett meg a klubbal, melyet elõbb feljuttatott az élvonalba, majd ott kvalifikálta magát a Spanyol Kupa hatos döntõjébe.

Abból a szempontból Lino López érdekes választás, hogy egész edzõi karrierjét eddig egyetlen klubnál töltötte és nem rendelkezik nemzetközi tapasztalattal. A hétfõi sajtóeseményen Bromeaba Recio a salamcai klub elsõ embere elmondta, hogy követték Lino López pályafutását és a kosárlabdáról alkotott felfogása sok tekintetben hasonlít ahhoz, amit a klub képvisel.

Hirdetés