Hirdetés
Archivum

Új elnöke van az orosz szövetségnek:

:

Hirdetés

Pénteken tartották az Orosz Kosárlabda Szövetség elnökválasztását. Az elnöki posztért két hölgy futott versenyt, végül Julia Anikeeva lett a befutó.

Fotó: Anton Sergienko (sport-express.ru)

Fotó: Anton Sergienko (sport-express.ru)

A férfi VTB Ligánál is vezetõ pozíciót betöltõ Julia Anikeeva 97 szavazatot kapott a küldöttektõl, míg az ellenfelére a közelmúltban visszavonuló Svetlana Abrosimovára 63-an voksoltak. Anikeevát a „régi elnökség embereként” jellemzik Oroszországban.

Abrosimova többször is arra panaszkodott, hogy jelentõs ellenszél fogadta. A számára kudarccal végzõdõ elnökválasztás után elsõsorban azt emelte ki a nyilatkozataiban, hogy riválisához képest nem mutathatta be kellõ terjedelemben a programját és a felszólalását többször is bekiabálások szakították félbe. “A kosárlabdánk most néhány lépést tett hátrafelé. Egyértelmû, hogy a következõ években semmi sem fog változni.” – mondta az Európa-bajnok játékos.

Oroszországban jelen pillanatban a férfi válogatott körüli anomáliákat kell rendezni, így várhatóan a férfi Európa-bajnokság végéig nem sokat láthatunk majd abból, hogy a nõi szakágra milyen hatással lesz az új elnökség. Arról már korábban beszámoltunk, hogy egy új liga formálódik melyet az elsõ hírek szerint a Julia Anikeeva féle vonal is támogat.

Hirdetés