Hirdetés
Archivum

Új elnökség a Kosárlabda Sport Club Szekszárd élén:

:

Hirdetés

A KSC Szekszárd hivatalos honlapja adta hírül, hogy az egyesület élén új elnökség állt fel. Részletek a klub közleményében.

Fotó: Atomerõmû KSC Szekszárd

Fotó: Atomerõmû KSC Szekszárd

Forrás: Atomerõmû KSC Szekszárd hivatalos honlap

A Kosárlabda Sport Club Szekszárd 2018. november 14-én tisztújító közgyûlést tartott a városi sportcsarnok tárgyalójában.

A tagság a lejárt mandátumú elnökség helyére új tisztségviselõket választott meg. A leköszönõ Némedi Péter helyett a jövõben az eddigi klubigazgató, Szabó Gergõ látja el az ügyvezetõ elnöki teendõket. Az elnökség rajta kívül további négy új taggal tíz fõre bõvült.

– Kosaras lányom, Némedi Flóra révén régóta kapcsolatban álltam a KSC-vel, aztán 2014-ben Szabó Noémi felkérésére szerepet vállaltam a klub irányításában – kezdte a közgyûlésnek írt levelét Némedi Péter. – Elsõ lépésben az egyesület finanszírozását és gazdálkodását kellett új és stabilabb alapokra helyezni, majd Djokics Zseljko vezetõedzõ 2016-os érkezésével a sportszakmai munka is komoly minõségváltozáson esett át, és az eredmények is elkezdtek jönni. Fontosnak tartottam, hogy az NB1-es csapat versenyeztetése mellett az utánpótlás-nevelésre is nagy hangsúly jusson, hiszen a fiatalok képezik a klub jövõjét. A Tao támogatásokból a sportcsarnokban elvégzett felújítások mellett számos iskolai tornatermet és öltözõt is fel tudtunk újítani, így a felajánlott társasági adó forintok egy része a helyi közösséget is szolgálta.

– Összességében egy igen mozgalmas és eredményes idõszakon vagyunk túl, ami nem sikerülhetett volna a városvezetés, a szponzorok, az elnökség, és végül, de nem utolsó sorban a klub dolgozóinak és társadalmi aktíváinak áldozatos munkája nélkül, amiért ezúton is hálás köszönetemet fejezem ki. Úgy érzem, hogy amit 2014-ben vállaltam, azt sikerült teljesítenem, így most – üzleti elfoglaltságaim miatt – nyugodt szívvel adhatom át a tisztségemet.

– Szabó Noémi szakmai és sportigazgatóként a kezdetek óta részese volt a klub megreformálásának, Szabó Gergõ pedig klubigazgatóként bizonyította elhivatottságát és rátermettségét, hiszen kérésemre jó pár éve már õ irányítja a napi ügyviteli folyamatokat. Az elmúlt két esztendõben bebizonyította, hogy alkalmas az ügyvezetõi poszt betöltésére. Nagy örömömre szolgálna, ha az õ vezetésével haladna tovább a szekszárdi nõi kosárlabda a megkezdett úton. A jövõben sem szeretnék elszakadni a KSC-tõl: elnökségi tagként lehetõségeimhez mérten továbbra is mindent meg fogok tenni a klubért – fejezte be sorait a leköszönõ ügyvezetõ elnök.

– Némedi Péter nevét aranybetûkkel kell beírni a szekszárdi nõi kosárlabdázás történelemkönyvébe, hiszen az elmúlt két évben egy kupagyõzelemmel és két bajnoki ezüstéremmel fennállása legeredményesebb idõszakát élte meg a klub. Sok évtizednyi, középmezõnybeli helyezés után a KSC Szekszárd ma már Magyarország egyik legjobb nõi kosárlabda csapata, amely – korábban elképzelhetetlen módon – immár Európa második legrangosabb nemzetközi kupasorozatának is aktív résztvevõje. Bár Péter a nyilvános szereplést mellõzve, a háttérben tevékenykedett, mindenki számára hangsúlyozni kell, hogy az elmúlt négy évben hallatlan sok energiát és munkát ölt a klub felvirágoztatásába – nyilatkozta honlapunknak Szabó Gergõ.

– Ügyvezetõ elnökké történõ kinevezésem – az aláírási jogok átruházását leszámítva – semmiféle gyakorlati változást nem jelent majd, a napi mûködés továbbra is a korábban kialakított rendszer szerint zajlik majd. Ami sokkal fontosabb, hogy a lejárt mandátumú tisztségviselõk helyébe egy olyan régi-új elnökség lép, ahol a megválasztott tagok személye garanciát szolgáltat majd az elõzõ ciklus örökségének sikeres továbbvitelére. Bízom benne, hogy Ács Rezsõ polgármester úr és Szekszárd város önkormányzata, illetve támogatóink, partnereink és segítõink a jövõben is töretlenül mellettünk állnak majd, hiszen sporttörténeti sikereket továbbra is csak széles helyi társadalmi összefogással érhetünk el. Mindenkire szükség van, #mindenkiszekszárdi – tette hozzá az új ügyvezetõ elnök.

A megjelent és szavazásra jogosult tagság a lejárt mandátumú elnökség helyére a következõ tisztségviselõket választotta meg:

Elnökség (10 fõ):
Ügyvezetõ elnök: Szabó Gergõ (új elnök)
Társadalmi elnök: Szûcs Gábor
Társadalmi társelnök: Finta Viktor
Tagok:
Böröcz Máté, Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának kabinetvezetõje (új tag)
Fekete László
Némedi Péter
Dr. Sólyom Bódog
Szabó Balázs, Tesco-Global Áruházak Zrt. szekszárdi áruház-igazgatója (új tag)
Szabó Noémi, szakmai és sportigazgató (új tag)
Tarr János, TARR Kft. ügyvezetõ igazgatója (új tag)

Felügyelõ bizottság (3 fõ):
Elnök: Frey Józsefné (új elnök)
Tagok:
Kovács Gyöngyi (új tag)
Márki Márta (új tag)

Fegyelmi bizottság (3 fõ):
Elnök: Ritter Péter (új elnök)
Tagok:
Murvai Szabolcs (új tag)
Ifj. Ritter Péter (új tag)

Forrás: Atomerõmû KSC Szekszárd hivatalos honlap

Hirdetés