Hirdetés
Magyarország

Új fejezet kezdődik a győri csapat életében:

:

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

Hirdetés

Hétfőn mutatta be keretét és új szakmai stábját az UNI-Győr a 2022/2023-as évadra. A győri csapat vezetőedzője Cziczás László lett, akit az U20-as válogatott edzőtáborában kérdeztünk a várakozásairól.

Mint ismert, a győri együttesnél az elmúlt évad keretéből visszatér Baffy Fanni, Beatrice Mompremier, Dombai Réka, Dubei Debóra, Rozmán Lilla, Ruff-Nagy Dóra, Sabina Oroszova, Sághi Kata, Török Ági, Varga Zsófia és Weninger Virág.

Az új igazolások sorát a Vasas Akadémiától szerződtetett Bach Boglárka, a Törökországból érkező amerikai irányító Aaryn Ellenberg és az elmúlt évadot Franciaországban töltő center Peyton Williams alkotja. A szakmai stábban pedig Cziczás László munkáját Földi Attila és Fűzy-Antolovics Adél segíti majd.

Gratulálok a kinevezésedhez! Milyen érzésekkel vágsz neki a győri munkának?

Köszönöm! Tisztában vagyok azzal, hogy nagyon nehéz fába vágom a fejszémet, de Győr azon csapatok egyike, ahol szerettem volna megmérettetni magamat. Most kaptam erre felkérést. Természetesen nagyon összetett szituációba csöppentem. Nem tagadom, hogy rengeteget gondolkoztam, mérlegeltem mielőtt elvállaltam volna. Végül belevágtam, de tudom, hogy nehéz feladat előtt állok.

Egy nagyon jó szakmai stábbal dolgozhatok. Nekem nagyon fontos volt, hogy Fűzy-Antalovics Adél mellett Földi Attilával is együtt dolgozhassak. Ez sikerült szerencsére megvalósítani. A szakmai munka úgy érzem így adott lesz, de az természetesen mindig kérdés, hogy erre a játékosok mennyire vevők. Azt tudni lehet rólam, hogy néha eléggé nyers stílusom van. Én remélem, hogy hamar felveszik a ritmust a győri lányok.

Megkockáztatom, hogy ilyen kaliberű kerettel még nem dolgoztál klubszinten. Gondolom ez szakmailag is kicsit mást kíván?

Ezzel nem értek egyet, mert azt gondolom, hogy a két diósgyőri keretem hasonló kaliberű volt. Nagy nevekből álló együttes, de ezt majd egy harcos csapattá kell formálni. Igazság szerint ez tudnám most meghatározni elsődleges feladatként.

Ebben segíthet, hogy egy régóta együtt játszó magot kapsz. Arra lehet építeni, hogy a magyar válogatottakkal rendszeresen találkoztál?

Abszolút, most is elmondhatom, hogy az elmúlt hónapban három hetet együtt dolgoztunk. Ismerem a játékosokat. Izgatottan várom hogy fog alakulni a közös munka.

Hirdetés