Hirdetés
Európa

Új igazolásokat mutatott be a Castors Braine:

:

Hirdetés

Egy újabb stabil nemzetközi kupás csapat kerete kezd körvonalazódni. Az utóbbi években jellemzően Euroligában szereplő belga bajnok Castors Braine három új igazolást jelentett be. A csapatuknál folytatja pályafutását Marjorie Carpréaux, Kayla Alexander és Britanny Starling.

A belga válogatott 32 éves irányítója Marjorie Carpréaux harmadik alkalommal tér vissza a Castors Braine alakulatához. 2013 és 2016 között erősítette a csapatot, illetve a 2017/2018-as szezonban. Legutóbb a Kangoeroes Mechelen játékosa volt. A februári olimpiai selejtezőn 8.7 percet átlagolt.

A 193 cm magas Kayla Alexander a Gdyniát segítette az olimpiai selejtezőt követően, de a lengyelországi tartózkodása igencsak rövidre sikeredett. A WNBA-ben a Chicago Sky gárdáját erősíti. Érdekesség, hogy az Oostende városában rendezett olimpiai selejtezőn Belgium válogatottjának 12 pontot dobott.

A harmadik új igazolás Britanny Starling, aki a belga Phantoms Boom csapatában játszott korábban. A 183 cm magas kifejezetten atletikus játékos ponterős teljesítményre képes.

A Castors Braine korábban már bejelentette a lett válogatott Kate Kreslina és a francia Migna Touré szerződtetését. Közben pedig marad a klubnál a fiatal hazai mag, melyet Elise Ramette, Eva Hambursin, Kato Aertssens, Tesse Kapenga és Chadia Samsam alkot. Eközben hivatalossá vált az is, hogy hét év után elhagyja a klubot Celeste-Trahan Davis. Az amerikai játékos meghatározó alakjává vált a Castors Braine-nek és belga állampolgárságot is kapott.

Hirdetés