Hirdetés
Archivum

Új impulzusokat kaphat a Phoenix Mercury:

:

Hirdetés

Vasárnapról hétfõre virradóra a Chicago Sky-t fogadja a Phoenix Mercury. Több klasszis visszatérése teszi érdekessé a találkozót.

Fotó: Phoenix Mercury Twitter

Fotó: Phoenix Mercury Twitter

Óriási médiaérdeklõdés mellett zajlott a Phoenix Mercury edzése pénteken. A klub mindhárom nagy sérültje Diana Taurasi, Sancho Lyttle és Essence Carson is teljes értékû munkát végzett. A cél egyértelmû, hogy az alapszakasz végének és a rájátszásnak új lendülettel vágjon neki a klub. Taurasi és Lyttle már vasárnap pályára léphet, míg Carson játékára keddtõl számítanak.

A Mercury-nak a bokamûtéten átesett Alanna Smith az egyetlen sérültje. A csapat így optimális esetben ki tud majd álli keddtõl egy Diana Taurasi, Leilani Mitchell, DeWanna Bonner, Brittney Griner, Brianna Turner kezdõötössel. Õk a padról Briann January, Yvonne Turner, Essence Carson, Sancho Lyttle, Camille Little és Sophie Cunningham segítéségre számíthatnak.

“Már hiányosan is jó kosárlabdát játszottunk. Brianna Turner sokat fejlõdhetett, de Sophie Cunningham is értékes perceket kapott. A folytatásban mélyebb keret áll rendelkezésre. Még mindenkit vissza kell építeni és ki kell alakulnia a megfelelõ rotációnak. Izgalmas helyzet, hogy ilyen kaliberû játékosokkal bõvültünk. Amikor majdnem mindenki rendelkezésre áll, a csapat egészen más energiával dolgozik. Rövid távon ez komoly reményt ad nekünk.” – nyilatkozta Sandy Brondello vezetõedzõ az AZ Central portálnak.

A Mercury-nak még három gyõzelemre van szüksége, hogy matematikailag is biztosítsa helyét a rájátszásban. Ebben az esetben a 8. helynél már biztosan nem végezhetnének hátrébb. Az igazi cél azonban az 5-6. hely lenne, ami elsõ körös kiemelést hozna a play-off küzdelmeit tekintve.

Fotó: Phoenix Mercury Twitter

Fotó: Phoenix Mercury Twitter

Hirdetés