Hirdetés
Magyarország

Új játékosokat kell beépíteni Debrecenben:

:

Hirdetés

A DEAC felnőtt női gárdájába hét kosaras és egy másodedző érkezett a nyáron – olvasható a klub honlapján megjelent riportban.

A női amatőr NB I-ben szereplő DEAC felnőtt kosárlabdázóinál is elkezdődtek az edzések. Kovács Imre alakulatába több játékos is érkezett a nyáron, így a trénernek jóformán új csapatot kell gyúrnia a keretből.

– Mindenki lelkes, és koncentráltan dolgozik, odafigyelve a feladatokra – nyilatkozta a szakember. – Sok új arc van, akik pluszenergiákat adnak a csapatnak. Felfrissült a keretünk, és egyelőre nagyon jók a tapasztalataink, mindenki dolgozik és odateszi magát – fogalmazott Kovács Imre.

S hogy kik a friss emberek? Ocsenás Flóra, illetve Juhász Réka a DVTK-tól, Cseri Barbara és Baczuk Virág Szolnokról, Holinka Hanna Kézdivásárhelyről tette át a székhelyét a cívisvárosba. Ők mindannyian a Debreceni Egyetem hallgatói lesznek ősztől. Kovács Imréhez új másodedző is csatlakozott, a szintén romániai magyar hölgy, Kászoni Boglárka személyében. Ugyancsak az újak közé sorolhatjuk Herdon Annát és Varga Dominikát, akik az U18-as csapatot kinőve lettek a felnőtt keret tagjai.

– Nyilván tökéletesen még nem sikerült megismernünk az újonnan érkezőket, az első két hét gyakorlatilag arról szólt, hogy megnézzük, mit is tudnak pontosan – folytatta az edző. – Azt is érdemes megjegyezni, hogy mindenki számára új lesz a rendszer, amiben játszani fogunk, támadásban és védekezésben egyaránt. De próbálja minden játékosunk maximálisan elsajátítani ezt. Napi két edzéssel készülünk, és augusztus 30-án játsszuk az első edzőmérkőzésünket Szolnokon. A program többi felkészülési meccse még szervezés alatt van – zárta gondolatait Kovács Imre.

Az újak közül a sepsiszentgyörgyi Holinka Hannát nyilatkozott. – Nagyon jól érzem itt magam, remek a közösség a csapatban, és könnyen megtaláltuk a közös hangot a többiekkel. Az edzések kemények, de élvezem a gyakorlásokat, úgy érzem, itt megfelelően tudok fejlődni – mondta az 1999-es születésű kosaras, aki legutóbb egy évet Kézdivásárhelyen játszott a nemzeti ligában. Azt megelőzően a vásárhelyi junioroknál, előtte pedig nyolc évet Sepsiszentgyörgyön kosárlabdázott.

Fotó: DEAC

Hirdetés